Skolkurator till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings-
och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Kattegattgymnasiet är en nybyggd skola med plats för 1600 elever och 180 personal. Vi har både introduktionsprogram, yrkesprogram och teoretiska program. Det är en Hjärnsmart skola vilket innebär att vi i vår nya skola skapat möjligheter att ge elever och personal redskap som man bär med sig under sin tid hos oss men även i ett livsperspektiv.

Arbetsuppgifter

Kattegattgymnasiet söker nu en skolkurator till sitt Elevhälsoteam. I dina arbetsuppgifter som skolkurator är du med och utvecklar det främjande och förebyggande arbetet tillsammans med personal och ledning på Kattegattgymnasiet. I skolans Elevhälsoteam bidrar du med kunskaper om elevernas generella och specifika psykosociala hälsa och sociala situation.

Vi förväntar oss att du har kunskap om skol- och sociallagstiftning samt god kunskap om samhällets olika stödsystem, myndigheter eller frivilliga organisationer och är bekväm i kontakterna med dem.

Som skolkurator kommer du att delta i arbetet med skolans struktur, organisation och rutiner när det gäller värdegrund, likabehandling och krissituationer. Vi eftersträvar en trygg och god arbetsmiljö för både vuxna och ungdomar som präglas av öppenhet, nyfikenhet och delaktighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en adekvat utbildning för tjänsten som kurator exempelvis socionomutbildning. Tidigare erfarenhet av att arbeta som kurator eller motsvarande är ett krav. Erfarenhet från arbete med barn- och unga är meriterande. Vidare ska du ska vara väl förtrogen med digitala hjälpmedel och gärna ha kunskap om digitala systemstöd inom skolsektorn.

Vi önskar en kurator som har stor tillgänglighet men med en god förmåga att sätta gränser.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Här tänker vi särskilt din förmåga att bygga goda relationer.


Erfarenhet krävs.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid 50%
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten avser en visstidsanställning under ett år med chans till förlängning under tre år.
Publicerad
2022-06-23
Ansök senast
2022-07-31

Upplysningar

 • Maria Burge
  Rektor
  Telefon: 072-987 16 24
  E-post: Maria Burge
 • Ewa Gunnarsson
  Vision
  Telefon: 070-890 71 75

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00257Ansök

Övrig information

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!