IT Kundansvarig till IT-service

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Servicekontoret
bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

IT-service är en del av Servicekontoret och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.
Vi har internationellt etablerade processer för effektiv och kvalitetssäkrad IT, med en stabil och säker IT-miljö. Vi drar nytta av och bidrar i nationella och regionala projekt. IT-lösningar finns numera överallt i kommunens verksamheter, exempelvis hanterar man ca 35000 digitala verktyg, ca 40000 användarkonton och hundratals IT-system.
På IT-service arbetar vi inom tre områden vilka är: Användarstöd och digitalisering, Klient och applikation samt IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vill du jobba som kundansvarig? Nu söker vi en ny kollega till vårt härliga team!

Som IT Kundansvarig är målet att jobba för 100% nöjd kund. IT-service kunder är användare och verksamheter inom hela Halmstads kommunkoncern. I ditt uppdrag vill vi att du motiverar och engagerar våra kunder till digitalisering och att du är nyfiken på ny teknik och hur digitalisering kan skapa värde för IT-service kunder.
Du kommer att ha en aktiv roll i IT-service process för att ta emot nya behov/utvecklingsärenden och deltar initialt i de första stegen vid en ny förfrågan från kund. I ditt uppdrag som kundansvarig arbetar du tillsammans med hela IT-service och resurserna varierar utifrån vad som händer hos dina kunder.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla våra arbetssätt för att vi på ett ännu bättre sätt ska möta verksamheternas behov av IT, ny teknik och digitalisering. Vi letar efter dig som vill förbättra vår process för både leverans och uppföljning av våra tjänster.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha arbetat i kundnära roller så som försäljning och/eller affärsutveckling helst inom IT- eller tjänstesektorn. Vi ser att du har minst en gymnasieutbildning om du ska vara aktuell för en inköpartjänst och högskoleutbildning för kundansvarig. Du har ett genuint intresse samt en bred och generell kunskap om IT. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Det är viktigt att du tidigare arbetat i ett ärendebaserat systemstöd samt har goda kunskaper i både office och Microsoft 365.

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av att arbeta utifrån ITIL:s ramverk
• Erfarenhet av processarbete och processförädling
• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, sälj, teknik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer snarlik.
• Kunna hantera engelska i tal och skrift det underlättar bl.a. omvärldsbevakning

Vem är du?
Vi letar efter dig som är stjärna på relationer, du gillar samverkan och samarbete och du är alltid lyhörd för kundens behov.
Du sätter ett värde på god service och du tar ansvar för hela leveransen, från ax till limpa. Vi erbjuder ett flexibelt och fritt uppdrag som förutsätter att du har en egen god organisatorisk förmåga och att du kan manövrera i ett, emellanåt, komplext sammanhang. Du är affärsmässig, uppfinningsrik och känselspröten ute mot omvärlden. Du tvekar inte inför förändringar och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån förutsättningarna.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
• Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-07-22
Ansök senast
2022-08-21

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
SE 2022/00113Ansök

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad och en godkänd säkerhetsklassning är en förutsättning för anställning.

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://tinyurl.se/4Nz
Vi
är en hybrid arbetsplats och det finns möjlighet att delvis arbeta på distans.

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.