Grundskollärare i Sv/SvA till Östergårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig SV/SVA-lärare till Östergårdsskolan åk 7-9.

På Östergårdsskolan har vi valt att satsa på tvålärarskap i ämnena SV och SVA. Du kommer ingå i ett lärarteam som arbetar tillsammans med planering och undervisning. Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor i främst arbetslaget, men även med övriga på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Arbetslaget arbetar tätt ihop för att utveckla eleven både kunskapsmässigt och socialt. Det innebär att du kommer att arbeta nära både laget och elevhälsan samt övriga mentorer på skolan. Du kommer att undervisa elever i årskurserna 7-9. I uppdraget ingår även mentorsuppdrag.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i SV/SVA i årskurs 7-9. Behörighet i fler ämnen är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-08-01
Ansök senast
2022-08-15

Upplysningar

 • Chatarina Mardell
  Rektor
  Telefon: 072- 386 95 10
 • Simon Brekell
  Rektor
  Telefon: 073- 303 85 44
 • Monika Karlsson
  Rektor
  Telefon: 0735-99 72 79
 • Biljana Mackic
  Rektor
  Telefon: 0729-63 91 09
 • Helen Nilsson
  Lärarförbundet
  Telefon: 0720-833353
 • Magnus Hygert
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-174 30 04

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00659Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!