Grundskollärare i trä och metallslöjd till Furulundskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Furulundsskolan är en f-9 skola med ca 730 elever i de östra/centrala delarna av Halmstad. Furulundsskolans organisation är flexibel för att möta de olika behov som uppstår under läsåret. Alla lärare arbetar tillsammans med att utveckla en tillgänglig lärmiljö. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen i dessa processer. Vår verksamhet tar sin utgångspunkt från vår helhetsidé som är ett sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet och undervisning.
Vårt utvecklingsarbete sker genom kollegialt lärande.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig trä- och metallärare till Furulundsskolan. Undervisning kan ske i alla årskurser.
Som lärare handleder, utmanar och stödjer du eleverna till att använda sin kreativitet i ämnet slöjd. I arbetet ingår att planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Vi vill att du är med och fortsätter utveckla Furulundsskolan till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt, utifrån sina förutsättningar. Du kommer att ingå i ett team bestående av 4 st slöjdlärare. Samverkan sker även med övriga lärare och personal.
Intervjuer kommer ske v 28.
Håll gärna utkik efter vår förstelärarannons som kommer ut inom kort!

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i trä- och metallslöjd. Som person är du stabil och trygg med god förmåga att bygga positiva relationer med elever och kollegor. Du har tankar om hur slöjdämnet i sig och tillsammans med andra ämnen väcker elevernas nyfikenhet och lust att utforska olika material samt ta sig an utmaningar på ett kreativt sätt. Du vill vara med och utveckla det ämnesövergripande och språkutvecklande arbetet som kräver hög grad av samverkan med andra. Vi sätter stort värde på goda ledaregenskaper och förmåga att skapa studiero. Du kan arbeta självständigt, är lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov. Det är meriterande med behörighet i andra ämnen. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde aug-22 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-06-21
Ansök senast
2022-07-10

Upplysningar

 • Dick Hero
  Rektor
  Telefon: 070-205 89 33
 • Susanne Jovliden
  Lärarförbundet
  Telefon: 0721-45 56 23
  E-post: Susanne Jovliden
 • Björn Amorin
  Lärarnas Riksförbund
  E-post: Björn Amorin

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00602Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!