Stödassistenter

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen
ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Avdelningen för boende och korttid ansvara för verkställande av vissa insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Andra lagstiftningar som styr avdelningens verksamhet är Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL). Avdelningen ansvarar för verkställandet av bostad med särskild service, korttidstillsyn, korttidsvistelse, fritidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren, engagerad och flexibel stödassistent som vill arbeta hos oss i våra verksamheter inom Korttidsvistelse och Korttidstillsyn. Insatserna riktar sig mot barn och ungdomar med olika utvecklingsvariationer såsom Autism, intellektuell funktionsnedsättning och utvecklingsstörning.
Vi önskar att du som söker har erfarenhet inom LSS med målgruppen.
Som stödassistent arbetar du stödjande och motiverande med barnet/ungdomen, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Arbetet sker alltid med stor respekt för barnets/ungdomens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv.

Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering och sond.

I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärdera genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.
Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete.

Du behöver vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet samt se lösningar
Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att tolka och läsa av situationer och kunna hantera dessa Lågaffektivt. Du är engagerad, intresserad och nyfiken på att lära dig mer under arbetets gång.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstiderna är enligt schema och varierar beroende på verksamhet, dag/kväll/ helg och journatt. Socialförvaltningen tillämpar heltidsarbete som norm vilket innebär att du kan få arbeta på andra enheter inom samplaneringsområdet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet.
Du som söker bör även ha kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån lågaffektivt bemötande.

Meriterande är även att du som söker har en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datakunskaper.

Vi har löpande urval och har intervjuer under ansökningstidens gång så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.
Välkommen med din ansökan!
B-körkort.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-07-22
Ansök senast
2022-08-20

Upplysningar

 • Ann Karin Jönsson
  Enhetschef
  Telefon: 035-138621
 • Sophia Westman
  Enhetschef
  Telefon: 0729-61 23 99
 • Kommunal
  Telefon: 035-138080

Ansökan

Referensnummer
SN 2022/00188Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.