Två lärare inriktning fritidshem till Nyhemsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Nyhemsskolan är en F-3 skola med cirka 260 elever. Skolans upptagningsområde ligger i de östra centrala delarna av Halmstad. Bebyggelsen består av både fristående enfamiljshus samt mindre och större hyresfastigheter. Skolan är mångkulturell, med flera olika nationaliteter.

Arbetsuppgifter

Vi söker två lärare med inriktning fritidshem till Nyhemsskolan. Som lärare i fritidshemmet ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Du kommer på förmiddagen arbeta nära antingen enskild elev eller stötta elever i ordinarie undervisning. Förutom att ansvara för och planera fritidsverksamhet kommer du tillsammans med övriga i arbetslaget att systematiskt dokumentera, genomföra, utvärdera och utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument.

Nyhemsskolan har fokus på kommunikation och språkutveckling som sträcker sig från starten i förskoleklass till åk 3. Barn i behov av extra stöd i sin kommunikation inkluderas i skolans klasser, vilket har visat sig vara gynnsamt för alla barns språkutveckling. Samtliga pedagoger på skolan är involverade i arbetet och ansvarar gemensamt för att det ska bli en bra inkludering. På skolan använder vi tecken som stöd i alla klasser och på fritids.
Skolans kommunikations- och språkprofil är den röda tråden i vår verksamhet. Som särskilda fokusområden arbetar vi med språkutveckling i alla ämnen, formativ undervisning och IKT som verktyg för lärande.
Vi flyttar tillbaka till en nyrenoverad och tillbyggd skola och startar upp höstterminen i nya lokaler. Verksamheten kommer att ha tillgång till olika ateljéer, rörelserum och idrottssal.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare inriktning fritidshem/legitimerad fritidspedagog. Även annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig kan bli aktuell.

Du är relationsskapande och förstår vikten av att skapa goda relationer med elever, deras vårdnadshavare och med dina medarbetare.

Du är flexibel, har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Semestertjänst.
Publicerad
2022-08-01
Ansök senast
2022-08-15

Upplysningar

 • Anette Nyd Lind
  Rektor
  Telefon: 072 243 29 33
 • Lars Ahl
  Rektor
  Telefon: 073 407 23 20
 • Marie Fransson
  Lärarförbundet
  Telefon: 0721-55 84 38
 • Stina Silverstielk
  Lärare fritidshem
  Telefon: 0735-344325
 • Cizzi Lindholm
  Lärare fritidshem
  Telefon: 0738-100139

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00660Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!