Grundskollärare till Furulundskolan åk 4-6

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Furulundsskolan är en f-9 skola med ca 730 elever i de östra/centrala delarna av Halmstad. Furulundsskolans organisation är flexibel för att möta de olika behov som uppstår under läsåret. Alla lärare arbetar tillsammans med att utveckla en tillgänglig lärmiljö. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen i dessa processer. Vår verksamhet tar sin utgångspunkt från vår helhetsidé som är ett sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet och undervisning. Vårt utvecklingsarbete sker genom kollegialt lärande.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till Furulundskolan med behörighet att undervisa i årskurs 4-6.

Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Du är en tydlig och strukturerad ledare i klassrummet med goda pedagogiska färdigheter i undervisningen. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem att nå goda resultat i skolarbetet.
Du anpassar undervisningen till eleverna och har ett formativt förhållningssätt. Ditt pedagogiska uppdrag kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet och du använder strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande.
Du har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån skolans styrdokument och mål. Arbetet ställer även krav på samverkan med övriga kollegor på skolan. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.
Intervjuer kommer ske v 28
Håll gärna utkik efter vår förstelärarannons som kommer ut inom kort!

Kvalifikationer

Du är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa på mellanstadiet. Du har stor förmåga att utifrån elevernas behov och förutsättningar anpassa undervisningen och skoldagen så att eleverna trivs och utvecklas så långt som möjligt. Du har förhoppningsvis en bred ämnesbehörighet mot relevanta årskurser. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer höga krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. Du har god förmåga att omsätta ett lågaffektivt bemötande. Du har ett tydligt men relationellt ledarskap. Du har förmåga och ser vinsten med att bygga relationer med elever även utanför undervisningen.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde aug-22 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-06-21
Ansök senast
2022-07-10

Upplysningar

 • Dick Hero
  Rektor
  Telefon: 070-205 89 33
 • Susanne Jovliden
  Lärarförbundet
  Telefon: 0721-45 56 23
  E-post: Susanne Jovliden
 • Björn Amorin
  Lärarnas Riksförbund
  E-post: Björn Amorin

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00604Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!