Utvecklingsledare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens
verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är utvecklingsorienterad med intresse för hållbar utveckling inom offentliga kulturverksamheter. Om du har erfarenhet av genomförande av strategiskt utvecklingsarbete i komplexa miljöer är du kanske den vi söker för detta uppdrag.
Under det närmaste året står avdelning kultur och konst inför stora utvecklingsprocesser där vi är i behov av en extra resurs.
I rollen förväntas du, i dialog med våra verksamheter, genomföra planerade utvecklingsinsatser på förvaltningen i syfte att säkerställa kvalitet på våra leveranser. Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp och arbeta nära förvaltningens kvalitetssamordnare med insatser bland annat kopplade till verksamhetsplanering och ledningssystem.
Då avdelningschefen kommer vara partiellt föräldraledig kommer du till viss del arbeta med frågor kopplade till den rollen. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att förbereda och leda möten/workshops, att implementera och följa upp insatser samt att bereda beslutsärenden.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk examen samt flera års arbetslivserfarenhet med relevans för området och tjänsten. Meriterande är erfarenhet av arbete med kultur.
Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation samt erfarenhet av att leda förändringsprocesser. Meriterande är om du har erfarenhet av styrmodeller för offentlig sektor.
Du använder det skrivna svenska språket som ett självklart verktyg i vardagen och har förmåga att snabbt sätta dig in i nya system och modeller. Du har goda kunskaper om digitala verktyg.

Personliga egenskaper
Som person är du tydlig, strukturerad och van vid att arbeta självständigt. Rollen förutsätter att du är flexibel, lösningsorienterad och prestigelös samt att du har en god helhetssyn. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara socialt kompetent och ha en god administrativ förmåga. Du har hög professionell integritet och är van vid att ha och förvalta mandat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid Heltid eller enligt ök
Tillträde
1/9
Publicerad
2022-07-11
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KN2022/00099Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!