HR-administratör

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen
har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

HR-avdelningen har i uppdrag att leda, samordna, följa upp och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor. Halmstads kommun har beslutat att starta en samordnad bemanningsfunktion den 1 november i år. Den samordnade bemanningsfunktionens uppdrag blir att hantera verksamheternas vikariebehov vid frånvaro upp till 6 månader. Det innebär rekrytering av timavlönade, månadsavlönade och semestervikarier samt bemanning av inkomna behov vilka kan tillsättas av såväl ordinarie medarbetare, genom t ex resurspass, och timavlönad personal.

Arbetsuppgifter

Var med och forma vår nya samordnade bemanningsfunktion. Vårt uppdrag innebär bland annat att tillsätta vikarier från enstaka timmar upp till 6 månader utifrån verksamheternas behov samt anställning av sommarvikarier. Tillsättningarna riktar sig i huvudsak mot baspersonal för hemvårdsförvaltningen, socialförvaltningen, servicekontoret samt daglig verksamhet. Det innebär ett nära samarbete med förvaltningarnas enhetschefer och HR-organisation. Som HR-administratör har du en viktig roll att tillgodose de olika förvaltningarnas bemanningsbehov.

Som HR-administratör hos oss kommer du bland annat att arbeta med att:
• upprätthålla ett gott samarbete med förvaltningarnas kärnverksamheter
• tillgodose verksamhetens bemanningsbehov
• tillsätta vikariat upp till 6 månader
• säkerställa LAS-hantering
• ta fram personalstatistik
• arbeta med blandade uppgifter inom rekryteringsprocessen
• vara delaktig i marknadsföring av olika kommunala verksamheter.

Som HR-administratör kommer du även ha möjlighet att delta i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt inom såväl
kommunledningsförvaltningen som tillsammans med andra förvaltningar i Halmstads kommun. Hos oss kommer du att arbeta i ett team med övriga medarbetare på den samordnade bemanningsfunktionen.

Hos oss får du:
• en strukturerad introduktion
• vara en viktig del av ett team med god sammanhållning
• vara med att göra skillnad för förvaltningarnas verksamheter.

Vill du vara en del av vårt nya team?

Kvalifikationer

I rollen som HR-administratör finns möjligheten att tillsammans med dina kollegor driva utvecklingsarbetet i den samordnade bemanningsfunktionen, därför söker vi dig som har lätt att samarbeta med andra och som ser möjligheter i förändring. Du har förmåga att på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar.
Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang och kan omsätta detta i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet.

För att trivas i uppdraget på bemanningen behöver du vara bekväm med att hantera flera uppdrag och uppgifter parallellt. Du trivs med att ta ansvar för uppgifter och för att driva och utveckla dessa. Du har god samarbetsförmåga och en hög servicenivå, är lyhörd samt har lätt för att skapa och utveckla förtroendefulla relationer med ett konsultativt förhållningssätt. Vi söker dig som är flexibel, kan anpassa sig till snabba förändringar och trivs att arbeta i ett högt tempo. ser vikten i att strukturera arbetet på ett effektivt sätt för att ge goda förutsättningar för att göra ett bra arbete.

I rollen som HR-administratör ska du ha:
• utbildning på gymnasienivå.
• god kommunikativ förmåga att kunna uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Utöver ovanstående är det meriterande att du har:
• i första hand erfarenhet av HR-administration alternativt från kundservice eller övrigt administrativt arbete
• god förståelse för aktuella IT-verktyg och stödsystem - Visma Recruit, Officepaketet och personalsystem, gärna Heroma.
• erfarenhet av arbete med kunder via telefon i en tjänsteproducerande verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna. Vårt fokus ligger alltid på de vi finns till för och arbetar utifrån helhet, engagerat och tillsammans. Vårt uppdrag är spännande och komplext. Oavsett vilken roll du har hos oss hjälper du invånarna och gör nytta i samhället. Vi satsar på att du som medarbetare ska få växa och utvecklas. Hos oss får du använda hela din kraft för att tillsammans med dina kollegor skapa framtidens Halmstad.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Efter överenskommelse
Publicerad
2022-07-08
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2022/00415Ansök

Övrig information

Rekryteringen sker under semesterperiod, var vänlig kontakta
Anna Doverskär via mail vid eventuella frågor.
Joakim har semester vecka 29 vänd dig till Vision Direkt 0771-44 00 00 vid frågor.
Therese har semester v 29 vänd dig till SSR på 08-6174400.

Vi erbjuder alla anställda ett friskvårdsbidrag på 2000:-/år som kan användas till valfri friskvård enligt skatteverkets riktlinjer. Vi har en personalförening som anordnar olika aktiviteter med förmånliga erbjudande till olika resor, aktiviteter och föreställningar.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!