Lärare fritidshem till Trönningeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Trönninge vo ligger söder om Halmstad på gränsen till Laholms kommun. I området finns fyra förskolor, samt två skolor, där Eldsbergaskolan är en F-6 skola och Trönningeskolan är en F-9 skola. Skolans upptagningsområde sträcker sig utanför samhället.
På Trönningeskolan går det totalt cirka 520 elever, varav ungefär 160 elever går på skolans fritidshem.

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare mot fritidshem/fritidspedagog till Trönningeskolans fritidshem. Tjänsten erbjuder ett utmanande och stimulerande arbete där du får utvecklas i din profession. Du ingår i en lärande gemenskap tillsammans med kollegor både på fritids och i skolan som utmanar det självklara genom att våga prova den kanske okända vägen. Du tilltalas av vårt sätt att arbeta med skolutveckling, som utgår från ett utforskande förhållningssätt som kräver mod och tillit till processen. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur genom nyfikna frågor, ditt aktörskap, att du ser problem som utgångspunkt för förändring, spänningen att våga prova för att få veta mer. Du ser hur lärmiljöns betydelse påverkar elevens välmående. Vilket gör att du vill anpassa och utveckla den samma. Du kombinerar arbetsorganisationen med utvecklingsorganisationen för att utveckla verksamheten. För dig är laget för jaget utgångsläget!
Du får tillsammans med kollegor tid för pedagogisk planering under dagtid, ställtid mellan verksamheterna där du stämmer av förutsättningar för hur dagens pedagogiska innehåll ska se ut. Du ingår i vårt gemensamma utvecklingsarbete för fritidshem där vi fördjupar och lär tillsammans om vårt gemensamma uppdrag!

Utöver undervisning består arbetet av att tillsammans med dina kollegor i arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen på skolan för att möta styrdokument och våra lokala utvecklingsområden. Du använder dig av pedagogisk dokumentation för att systematiskt förändra och förädla undervisningen. Du som nyutbildad eller du som har erfarenhet är lika välkomna att söka!

Kvalifikationer

Lärare mot fritidshem/fritidspedagog.

Du som är lärare mot fritidshem, fritidspedagog eller med annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig vill vi gärna se som sökande. Som person har du en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga, du är engagerad, analyserar och undersöker din undervisning. Du ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. För att erhålla en kvalitativ undervisning fortbildar och uppdaterar du dig kontinuerligt gällande våra styrdokument, forskning och vetenskaplig grund. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet där goda ledaregenskaper som bidrar till att utveckla hela vår skola blir en tillgång.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: efter överenskommelse
Publicerad
2022-06-23
Ansök senast
2022-07-24

Upplysningar

  • Catharina Hjelte
    Rektor
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
C94064 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!