Projektledare Slottet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens
verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Vi ska öppna en föreningsdriven lokalhistorisk mötesplats på Halmstad slott och söker nu vår projektledare. I samarbete med föreningsliv, våra kollegor i Destination Halmstad AB och våra andra samarbetspartners kommer du, utifrån projektets mål och syften, att leda projektet tillsammans med projektgrupp, styrgrupp och föreningar.

Som projektledare arbetar du både strategiskt och operativt med många olika aktörer. Du ansvarar för projektets genomförande, tidplan och budget. Du planerar och organiserar arbetet självständigt i samråd med chef och styrgrupp. Du samordnar leverantörer, föreningar och projektgrupp, planerar utställningar och förbereder publik verksamhet inför öppning, för att bidra till en långsiktigt hållbar föreningsdriven verksamhet.

Arbetet innefattar att driva upphandlingsprojekt, projektfinansiering och digitala verktyg som levandegör historia på ett inkluderande sätt. I projektet kommer en utställning med både fysiska föremål och digitala satsningar att produceras, där du ansvarar för helheten.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har eftergymnasial utbildning samt arbetslivserfarenhet med relevans för området och tjänsten. Du har erfarenhet av att leda projekt med dokumenterad framgång, gärna projekt med flera finansiärer i någon typ av samfinansiering. Att hantera flera intressenter parallellt är något du är van vid och du har en god förmåga att prioritera. Du använder det skrivna svenska språket som ett självklart redskap i vardagen. Du har goda kunskaper om digitala verktyg.

Meriterande är om du tidigare har arbetat på eller tillsammans med museer eller andra kulturarvsinstitutioner i utställningsproduktion samt om du har erfarenhet av att arbeta med att levandegöra historia eller kulturarv digitalt. Vi ser gärna att du i någon roll har arbetat med förmedling av kultur, kulturarv, historia eller liknande.

Som person är du nyfiken, driven och prestigelös och du är en doer. För att lyckas i rollen behöver du vara en god kommunikatör. Rollen förutsätter att du är flexibel och lösningsorienterad. Du är en socialt kompetent person som förstår värdet av att bygga nätverk, strukturer och förståelse mellan de olika intressenterna. Du förstår vikten av leveranser inom uppsatta tidsramar och du har lätt för att ta in helhetsperspektivet utan att tappa bort detaljer.

Projektet kommer att arbeta med inkluderande och hållbara perspektiv, det är viktigt att du naturligt kan omfamna dessa utifrån en god värdegrund.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
Tjänsten är placerad i Halmstad.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid Heltid projekt
Tidsbegränsad till
2024-11-01
Tillträde
Projektanställning med start 1 Sept 2022 tom Nov 2024.
Publicerad
2022-07-13
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KN2022/00100Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!