Lärare inriktning fritidshem till Vallåsskolan

Om arbetsplatsen

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vallåsskolan är en F-9 skola med ca 700 elever samt fritidshem. Skolan har fyra fritidshemsavdelningar, varav tre F-2 avdelningar, Stjärnan, Diamanten samt Juvelen. På Kristallen går våra elever i åk 3-6.

Skolan präglas av mångfald och vi arbetar aktivt med elevers delaktighet och inflytande. Skolans värdegrundsuppdrag är ständigt närvarande och vi arbetar aktivt med normmedvetenhet och kompetensutveckling för all personal som vi benämner Bredda normen. Vi är övertygade om att olikheter är en tillgång om vi tillvaratar de på bästa sätt.

I år har vårt utvecklingsarbete i fritidshem handlat om tillgängliga lärmiljöer utifrån social och fysisk lärmiljö. Vi har under två år arbetat med rasten och i dag finns det organiserade raster med lekar och en lånebod som elever tillsammans med personal tar ansvar för. Skolgården erbjuder stora möjligheter till utomhuspedagogik med naturen ständigt närvarande.

Vi söker dig som är lärare i fritidshem eller fritidspedagog som brinner för lärande och dig vill vara med och bidra på vår fortsatta utvecklingsresa.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshemmet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Som lärare i fritidshem med planerings och avdelningsansvar, ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Detta innebär planering, dokumentering och utvärdering för att kunna utveckla verksamheten utifrån skolans styrdokument. Vi utgår från elevernas behov, erfarenheter och tänkande och anpassar våra aktiviteter till att elever har olika förutsättningar. Vårt uppdrag är att stödja elevernas sociala och allmänna utveckling, utvidga och fördjupa deras kunskaper och erfarenheter, samt erbjuda aktiva raster och en meningsfull fritid. Under dagtid kommer du att arbeta samverkande mot skolklass i viss utsträckning. Du hjälper eleverna genom att ge dem stöd och stimulans utifrån deras förutsättningar under hela deras skoldag.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2022-08-08 Intervjuer kommer att hållas 28-30/6-2022
Publicerad
2022-06-14
Ansök senast
2022-06-26

Upplysningar

  • Nina Geo
    Rektor
    Telefon: 073-4072706
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00581Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!