Lärare inriktning fritidshem till Haverdals byskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Haverdals byskola är en F5 skola med cirka 150 elever varav ungefär 100 elever går på skolans fritidshem. Skolan har en inspirerande utemiljö och ligger i närheten av hav och natur. Haverdals byskola är certifierad som en skola för hållbar utveckling. För skolan handlar det om att ha ett tydligt fokus på den hållbara eleven, det hållbara lärandet och den hållbara miljön. I verksamheten blir detta synligt genom de tio goda vanorna som grund samt Haverdalsmodellen.
Ledorden från Haverdals byskola är:
-Med lärandet i fokus vi bygger en skola där människor växer genom lärande, nyfikenhet, kreativitet och samverkan.
-Vår skola vi är en skola där människor möts med ömsesidig respekt och omtanke.
-En skola för alla vi skapar en atmosfär som ger lust att lära genom aktivitet, gemenskap och ansvar.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare med inriktning fritidshem till Haverdals byskola.
Som lärare ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Detta innebär planering, dokumentering och utvärdering för att kunna utveckla verksamheten utifrån skolans styrdokument. Vi utgår från elevernas behov, erfarenheter och tänkande och anpassar våra aktiviteter till att elever har olika förutsättningar. Vårt uppdrag är att stödja elevernas sociala och allmänna utveckling, utvidga och fördjupa deras kunskaper och erfarenheter, samt erbjuda aktiva raster och en meningsfull fritid. Under dagtid kommer du att arbeta samverkande mot skolklass. Där agerar du resurs genom att ge eleverna stöd och stimulans utifrån deras förutsättningar.

Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person med en god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig och lyhörd för att kunna anpassa dig efter elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerad lärare med inriktning fritidshem. Vi ser det positivt om du har kunskap kring diabetes.

Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträd snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-07-11
Ansök senast
2022-08-07

Upplysningar

  • Linda Bellvik
    rektor
    Telefon: 0767-23 46 36
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00630Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!