Stödpedagog

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen
ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet för barn och ungdomar inom insatserna Korttidsvistelse och Korttidstillsyn?
Du, tillsammans med arbetslaget, ger barnet ett individuellt anpassat stöd på Korttidsvistelsen och Korttidstillsynen, i deras dagliga liv och till deras fritid. Arbetet sker utifrån ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt med inriktning på individens utvecklingsmöjligheter. Du ansvarar för att tillsammans med barnet och vårdnadshavare upprätta, följa upp samt utvärdera genomförandeplaner samt föra social dokumentation för att uppnå en god kvalitet i arbetet. Vi arbetar medvetet med ett gott bemötandeperspektiv.
Att arbeta hos oss innebär att vara delaktig i det vardagliga arbetet med att utveckla verksamheten vad gäller kommunikativa metoder, rutiner och gemensamt förhållningssätt. Arbetet innebär att du aktivt deltar i de varierande arbetsuppgifterna som innebär allt från pedagogiskt stöd i vardagen, nätverka, dokumentation och utvärdering men även ge stöd i ett hem vanligen förekommande sysslor såsom tvätt, matlagning, städning mm.
I din roll kommer Du att:
- Aktivt driva processen kring dokumentation och utveckla det metodiska arbetet.
- Ansvara tillsammans med respektive kontaktpersonal att nätverksmöten och att genomförandeplaner upprättas och följs upp.
- Ingå i nätverk med andra stödpedagoger och metodstödjare.
- Ingå i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Du ska ha Högskoleutbildning eller KY/YH utbildning inom området och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms lämplig för uppdraget.
Du är tydlig i din kommunikation och kan arbeta metodiskt och pedagogiskt. Du måste kunna arbeta självständigt och strukturerat, ta egna initiativ och medverka till vidareutveckling av arbetsmetoder. Du ska även verka för ömsesidigt erfarenhetsutbyte med nätverket kring Korttidsvistelse och Korttidstillsyn.
Stor vikt läggs vid egenskaper som samarbetsförmåga, kreativitet, lyhördhet samt personlig lämplighet. Önskvärt är att Du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning samt erfarenhet och kunskap om arbete med lågaffektivt bemötande.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-07-22
Ansök senast
2022-08-20

Upplysningar

 • Ann Karin Jönsson
  Enhetschef
  Telefon: 035-138621
 • Sophia Westman
  Enhetschef
  Telefon: 0729-61 23 99
 • Joanna Duncalf
  Vision
  Telefon: 035-138744
 • Lärarförbundet
  Telefon: 035-13 70 00

Ansökan

Referensnummer
SN 2022/00189Ansök

Övrig information

Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.