Arbetsterapeut tillsvidare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen
ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ingå i vårt väl fungerande team tillsammans med ett 30-tal kollegor med bred erfarenhet från olika verksamheter. I första hand är det en vakant tjänst men det kan bli aktuellt att tillsätta ytterligare en tjänst.

Du är intresserad av förändringsarbete och att profilera arbetsterapeutens yrkesroll i kommunen. Du kommer tillsammans med en fysioterapeut ha ansvar för den övergripande rehabiliteringen i patientens egna hem, på särskilt boende eller på korttidsboende.

Dina arbetsuppgifter innebär ADL bedömningar, hjälpmedelsförskrivning, träning av ADL förmåga, utfärdande av intyg inför bostadsanpassning samt instruera/utbilda/handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten. Åtgärderna utgår från patientens mål och behov och anpassas individuellt med syfte att stödja till ökad självständighet och delaktighet i vardagslivet.

Vi erbjuder dig ett trevligt arbetsklimat med nära kollegialt samarbete där du själv planerar din arbetsdag. Kompetensutveckling erbjuds kontinuerligt för att hålla hög kvalitet och möta kundernas behov.

Kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut.

Du bör ha erfarenhet av arbete som arbetsterapeut samt gärna ha kunskap eller erfarenhet av att arbeta med äldre personer. Vi söker dig som tycker om att samarbeta med kollegor och andra professioner i organisationen. Övriga personliga egenskaper som vi värderar är engagemang, lyhördhet och förmågan att planera din egen arbetsdag samt ta egna beslut.

I arbetet innebär det även att du ska vara kommunikativ och ha lätt för att skapa nya kontakter. Vi vill även att du har förmågan att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där kundens resurser och förmågor sätts i fokus.

Körkort (B med manuell växellåda) är ett krav då det sker många resor till kunder och datorvana är ett krav.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
enligt överenskommelse
Publicerad
2022-06-27
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

 • Sabina Andersson
  Arbetsterapeuterna
  Telefon: 0766-96 96 74
 • Tomas Kristensson
  Enhetschef
  Telefon: 0761-147348
 • Peter Lagerqvist
  Enhetschef

Ansökan

Referensnummer
HN 2022/00185Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Intervjuer kommer att ske i slutet på augusti, men vänta inte med att skicka in din ansökan.

Som anställd i Halmstads kommun så blir du berättigad till friskvårdbidrag.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!