Enterprisearkitekt

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen
har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Digitaliseringsenheten tillhör avdelningen för styrning och utveckling och har till uppgift att leda, samordna och följa upp IT- och digitaliseringsarbetet för kommunkoncernen. Vi driver det koncernövergripande utvecklingsarbetet kopplat till digitalisering. Halmstads kommun tar nu ett kliv framåt där digitaliseringen är central för att möta dagens och morgondagens välfärdsutmaningar!

Arbetsuppgifter

Är du en arkitekt som brinner för att skapa förutsättningar för digital utveckling på en koncernövergripande nivå? Vill du dessutom göra detta i en av Sveriges 50 största organisationer? Har du förmågan att tänka strategiskt och se till både helheten och detaljer? Då kan det vara dig vi söker!

I tjänsten som enterprisearkitekt får du självständigt driva, leda och samordna processer inom arkitektur samt inom det koncerngemensamma utvecklingsarbetet. Du arbetar på en strategisk nivå och har siktet inställt både långt fram och här och nu. Arbetet sker i en kreativ miljö och ditt arbetsområde är hela kommunkoncernen. Du arbetar i nära samverkan med kommunens olika förvaltningar och bolag och många av uppdragen har beroenden till nationella och regionala ramverk, processer och arkitekturer. Ditt uppdrag utgår ifrån kommunens plan för digitalisering som omfattar fem områden: digital kompetens, digital innovation, digital trygghet, digital infrastruktur och digital ledning. Vi ser arkitekturarbetet som en viktig förutsättning och en grundpelare i våra verksamheters digitaliseringsarbete och vår enterprisearkitekt är en viktig spelare i det arbetet. Exempel på arbetsuppgifter är:

• Driva kommunkoncernens arkitekturarbete.
• Utveckla kommunens arkitekturprocesser.
• Sammankalla och driva kommunens arkitekturgrupp.
• Ansvara för kommunens verktyg för arkitektur så som LeanIX.
• Formulera och följa upp kommungemensamma utvecklingsprojekt.
• Genomföra utredningar och analyser inom IT och digitalisering.
• Omvärldsanalys.
• Ansvarig för framtagande av styrdokument inom IT och teknologiområdet.
• Ta fram underlag för valet av tekniska plattformar, applikationsstruktur och infrastrukturella satsningar inom IT och i enlighet med styrande dokument.
• Ta fram styrdokument som synliggör principer för konsolidering och avveckling av befintlig IT-miljö med sikte på kommunens framtida systemportfölj.
• Bidra till att visualisera och beskriva IT och de teknologiska valen i förhållande till verksamheters behov och koncernens styrnings- och ledningsmodell för politik, ledning och tjänstemän.
• Vara koncernens representant i nationella och regionala samverkansforum utifrån ett arkitekturperspektiv.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom processledning, förändringledning eller projektledning. Vi ser även att du har arbetat med att länka samman en koncern eller organisations styrning, verksamhetsprocesser och IT. Du har goda kunskaper inom arkitektur, processledning eller förändringsledning. Vi ser också att du har en, inom för området, relevant högskolexamen. Då tjänsten innefattar mycket kommunikation och föredraganden för grupper ser vi att du har en god svenska i både tal och skrift.

Som person har du ett starkt självledarskap och kan driva ditt arbete självständigt och med initiativförmåga. Du trivs i samverkan med andra och har lätt för att skapa förtroendefulla och effektgivande partnerskap. Du är duktig på att hålla föredrag och anpassa din kommunikationsstil efter målgrupp för att göra komplexa saker begripliga. Vidare är du en person som lyfter blicken och kan se hur komplexa organisationer och dess beståndsdelar hänger ihop. Din goda strategiska blick gör att du har lätt för att se i vilken ordning saker behöver göras samt vilka du behöver samverka med för att ta dig mot målet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-07-07
Ansök senast
2022-08-15

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2022/00410Ansök

Övrig information

Säkerhetsprövning kommer utföras på slutkandidat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!