Lärare fritidshem till Sofiebergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn
och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Sofiebergsskolan ligger i den stadsdel som kallas för Kärleken, strax norr om centrala Halmstad. På Sofiebergsskolan går till hösten strax över 270 elever, från förskoleklass till skolår 3. Skolan har tre F-3 avdelningar Strand, Sjö och Hav med tillhörande fritidshem.

Sofiebergsskolan växer och vi söker dig som är lärare i fritidshem eller fritidspedagog och precis som oss brinner för att utveckla undervisningen inom fritidsverksamheten.

Arbetsuppgifter

På fritids lägger vi stor vikt vid att eleverna ska känna sig trygga, ha kamrater att leka med och att de ska uppleva sin fritidstid som meningsfull och stimulerande. Varje termin arbetar vi antingen med något spännande tema eller så erbjuder vi eleverna ett lärande och aktiviteter i vad vi kallar fritidsklubbar. Oavsett så formar vi innehållet tillsammans med eleverna. Vi har bland annat haft Superhjältetema, Cirkustema och Jorden runt-tema. Vi har haft Legomasters, fotoskapande, syklubb och SPA för att nämna några fritidsklubbar. För eleverna i årskurs 3 har vi varje år Treaklubben, en uppskattad verksamhet där vi ofta ger oss iväg med cykel på olika äventyr. Lärande utomhus är viktigt för oss och vi ger oss varje vecka iväg på äventyr, där vi gör utflykter i närområdet.

De flesta som arbetar på skolan är lärare eller fritidspedagoger, men här arbetar även elevassistenter, resurspedagog, hälsopedagog, skolsköterska, speciallärare, specialpedagog, socialpedagog, psykolog, skoladministratör och rektorer. Vi arbetar alla tillsammans för att ge eleverna de bästa förutsättningar i deras livslånga lärande där vi har höga förväntningar på såväl våra elever som på oss själva. Vi lägger stor vikt vid att eleverna ska känna sig trygga och utgår från skolans ledord Ta hand om mig, Ta hand om dig, Ta hand om oss och Ta hand om den här platsen i vårt främjande och förebyggande arbete.

På Sofiebergsskolan, som även är en övningsskola för den verksamhetsförlagda utbildningen för lärarstudenterna på högskolan i Halmstad, får du möta en skolkultur som kännetecknas av tillitsfulla relationer där vi alla bidrar till vårt öppna klimat. Vi ser oss som en lärande organisation som präglas av ett kollegialt lärande. Vi tror på undersökande skolutveckling utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt.

- Vill du arbeta i en väl utvecklad pedagogisk miljö som kännetecknas av ett tryggt och tillitsfullt klimat, där lärande sker i sampel med andra?
- Vill du arbeta i en verksamhet där vi tillsammans skapar den miljö där varje elev får utvecklas så långt som möjligt?
- Brinner du för utomhuspedagogik, digitalt lärande, musik och drama eller möjligtvis teknik?
- Gillar du att tillsammans med eleverna arbeta utforskande, laborativt och praktiskt?

I så fall ser vi fram emot din ansökan, där du gärna får beskriva hur du vill arbeta för att bidra till att alla elever ska få lära och utvecklas inom fritidshemsverksamheten.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet i fritidshem. Erfarenhet av arbete på skola och fritids ses som meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-05-17
Ansök senast
2022-06-26

Upplysningar

  • Helena Hyttfors Jonsson
    Rektor
    Telefon: 072-705 58 45
  • Johan Waldebrandt
    Lärarförbundet

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00510Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!