Projektledare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik-
och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet. På projektavdelningen arbetar du tillsammans med 23 projektledare och ingenjörer.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Teknik och fastighetsförvaltningens projektavdelning ansvarar du för många olika delar i ett byggprojekt eller anläggningsprojekt. Från ide till färdigställande och nöjda kunder. Fokus i rollen ligger på projektledning och koordinering där du kommer ha mycket kundkontakt, kontakt med myndigheter, konsulter och entreprenörer.

Ingen dag är den andre lik. Ena dagen sitter du i möte i idé fasen av ett projekt för att nästa dag vara ute på arbetsplatsen i slutfasen av ett projekt.
Kunderna vi arbetar med är de olika förvaltningar och bolag som återfinns inom Halmstads kommun. Förekommande projekt är byggnation av skolor, förskolor, äldreboende, gruppbostäder, idrottsanläggningar, offentliga byggnader, gator, torg, gc-vägar, lekplatser mm. Avdelningen omsätter årligen ca 1000 mkr.

Du kommer till exempel att:
- Ansvara för framtagande av förstudier i större projekt.
- Driva projekten framåt i både helhet och detaljfrågor med ansvar för både tidplan och budget.
- Leda och medverka i möten med kunder, konsulter, entreprenörer, myndigheter mm.
- Arbeta för att skapa god arbetsmiljö i arbetsgrupperna.
- Ansvara för konsult- och entreprenadupphandlingar.

På Teknik och fastighetsförvaltningens projektavdelning arbetar du i en beställarroll med beslutsmandat och fullt ansvar för dina projekt både ekonomiskt och tidsmässigt.
Som projektledare hos oss har du en stor frihet under eget ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från branschen. Du bör ha minst 5 års erfarenhet av att jobba med bygg- eller anläggningsprojekt och har god inblick i den komplexitet dessa projekt innebär. Du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig, alternativt flera års praktiskt erfarenhet.

För att lyckas som projektledare hos oss har du ett strukturerat arbetssätt med fokus på tid, kostnad och kvalitet, van att fatta beslut och prioritera samt ha en god samarbetsförmåga. Du har förhandlingsvana, kunskaper inom entreprenad juridik och LOU är meriterande. Engagemang är en viktig egenskap därför är det viktigt att du känner personligt ansvar för dina arbetsuppgifter samt inser vikten av att leverera inom givna ramar. Positivitet och intresse för att utveckla rollen och kollegorna skall vara ledstjärnan.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Runt årsskiftet 2022, tjänsten är en förstärkning.
Publicerad
2022-07-25
Ansök senast
2022-08-15

Upplysningar

 • Henrik Larsson
  Enhetschef
  Telefon: +46 35137770
  E-post: Henrik Larsson
 • Anna Cedergren
  Hr-Specialist
  Telefon: 072-145 97 10
  E-post: Anna Cedergren
 • Anna Björk
  SACO
  Telefon: 035-137796

Ansökan

Referensnummer
C89185 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!