Förskollärare/grundskollärare till förskoleklass vid Slottsjordsskolan

Om arbetsplatsen

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Slottsjordsskolan är en större lågstadieskola i Halmstad som tar emot elever från årskurs F-3. Skolan är centralt belägen med närhet till både hav, strand och skog, vilket nyttjas i vår undervisning. Vi har i dagsläget drygt 380 elever som fördelas i skolans fyra spår. Till varje spår F-3 hör ett fritidshem för elever som tillhör årskurs F-2 och eleverna i årskurs 3 utmanas och umgås på våra fritidshem för år 3. På Slottsjordsskolan integreras även elever från Grundsärskolan årskurs 1-9.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare/lärare med behörighet att undervisa i förskoleklass till Slottsjordsskolan.

Som förskollärare/lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som förskollärare/lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.
Du kommer ingå i ett arbetslag som arbetar i skolans förskoleklasser och samarbeta och planera verksamheten tillsammans med dina kollegor. Du ska vilja vara med och utveckla vår verksamhet utifrån förvaltningens mål, Slottsjordsskolans utvecklingsplan och övergripande styrdokument. Det finns tid för såväl enskild som gemensam planering, dokumentation och uppföljning inom din arbetsförlagda tid på skolan.

Vi söker dig som vill bidra till att utveckla vår skola genom att:
• Skapa och organisera en utmanande och kreativ undervisning utifrån nationella mål, elevernas intressen, behov, och erfarenheter
• Utveckla och stimulera elevers språkliga- och kommunikativa förmågor
• Använda digitala verktyg och främja skolans digitala utveckling i det vardagliga arbetet med eleverna
• Arbeta med elevinflytande och delaktighet
• Dokumentera och systematiskt följa upp elevernas utveckling

Tjänsten innebär ett mentorsansvar i förskoleklass samt undervisning i fritidshem eftermiddagstid.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation eller lärarlegitimation med behörighet att undervisa i förskoleklass.

Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 8 augusti 2022. Semestertjänst.
Publicerad
2022-06-08
Ansök senast
2022-08-03

Upplysningar

  • Carina Oxelborn
    Rektor
    Telefon: 076-695 64 04
  • Gun-Marie Jeppsson
    Lärarförbundet
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00572Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!