• Halmstads webbplatser

Halmstadväggen

Halmstadväggen är Halmstads öppna konstvägg vid Halmstad Arena. Hit är alla välkomna för att måla med till exempel händer, pensel, roller eller sprejburk. Väggen är öppen dygnet runt!

Väggen är uppdelad i två sektioner för att ge utrymme till både mer erfarna målare och nybörjare. På den längre väggen välkomnar vi dem som vill lägga lite mer tid och resurser på sitt konstverk. På den kortare väggen välkomnar vi alla som vill prova på och testa sig fram. Här kan du även måla på båda sidor av väggen.

Workshop vid Halmstadväggen. Barn i olika åldrar målar graffiti på en lång vägg utomhus.

Workshop vid Halmstadväggen.

Så här funkar det

  • Väggen är öppen för alla.
  • Du som vill måla tar med egen färg. Det finns ingen försäljning av färger på plats.
  • Använd väggen för att måla, skapa och ge uttryck för din åsikt. Kränkningar eller angrepp mot en person eller grupp är inte okej. Graffiti utanför väggen polisanmäls. Syftet med graffitiväggen är att främja graffitin som konstform. Klotter utanför väggen och på stan är inte tillåtet och kommunen har nolltolerans mot klotter.
  • Använd soptunnorna till ditt skräp.
  • Visa hänsyn till de som åker i skateparken och uppehåller sig i området.

Tänk på att

  • Sprejfärg innehåller lösningsmedel som är skadligt att andas in. Använd gärna gasmask med ett dammfilter som hjälper till att skydda mot färgdammet.
  • Använd engångshandskar för att undvika färg på händerna.
  • Sortera tomma sprayburkar som miljöfarligt avfall.
  • Du får gärna använda icke sprejbaserade färger på Halmstadväggen.
  • Klotter är olovligt målande på någon annans egendom och är skadegörelse. Graffiti är en konstform där det oftast ligger flera timmars skissarbete bakom själva graffitimålningens utförande. Kommunen har nolltolerans mot klotter.

Lycka till med målandet!

Prova på graffiti

Är du mellan 12 och 25 år kan du vända dig till Nolltrefem eller någon av de andra mötesplatserna för unga. Kommunen håller workshops vid olika tillfällen för att erbjuda andra åldersgrupper möjlighet att prova på.

Spara ditt verk med #halmstadväggen

Halmstadväggen kommer vara ett konstverk i ständig förändring. När du målar på en öppen konstvägg finns det ingen garanti för hur länge just ditt konstverk kommer finnas kvar. Dokumentera därför gärna din målning med fotografi och dela med dig under hashtaggen #halmstadväggen Länk till annan webbplats.. Med tiden kommer #halmstadväggen att bli ett omfattande arkiv där alla kan se det som skapats på väggen.

Planerade aktiviteter vid Halmstadväggen

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Felanmälan

Ser du något på väggen som inte känns ok eller att något förstörts på platsen, gör en felanmälan.

Gör en felanmälan