Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads Konsthall

Halmstads Konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Halmstads Konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Halmstads Konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Linda Lomelino
18 januari-28 februari

För många är Linda Lomelino synonym med fantastiska bakverk och den populära bakbloggen Call me cupcake, som startade 2009 då hon publicerade ett av sina bakfotografier på sociala medier. Genomslagskraften blev enorm och bilden spreds snabbt.

Lomelinos bildvärld är förföriskt vacker. Hennes stilleben med svärta och mystik för tankarna till klassiska renässansstilleben. Bakverk samsas med blommor och bakverktyg. Varje detalj är noga placerad för att skapa en dynamisk och intressant komposition.

Linda Lomelino

Idag är sociala medier ett självklart verktyg för både företag och privatpersoner. Företag använder dem för att kommunicera med sin målgrupp och skapa dialog. Privatpersoner använder dem för att hålla sig uppdaterade inom sina intressen och hålla kontakt med släkt och vänner.

Linda Lomelino har tack vare den digitala världen lyckats sprida sina bilder världen över och på så sätt byggt upp en karriär som fotograf. Hon har idag flera hundratusen följare som tar del av hennes bilder, och har gått från okänd Halmstadbo till att jobba med sina fotografier och sin bakning med hela världen som arbetsplats.

Genomslagskraften av henne bilder och recept blev så stor att hon blev kontaktad av bokförlaget Bonnier Fakta med förfrågan om att ge ut en bakbok. 2012 kom Lomelinos tårtor. Därefter har ytterligare tre böcker givits ut: Lomelinos glass (2013), Sweet food & Photography (2014) och Lomelinos pajer (2016). Fotografierna till dessa böcker kan ni ta del av på de digitala skärmarna längre in i utställningen. Förutom Lomelinos bakstilleben kan ni också ta del av hennes dramatiska naturfotografier tagna under hennes många resor. Linda Lomelino (f. 1985) är uppvuxen och bosatt i Halmstad, och driver sedan 2009 bloggen Call me cupcakelänk till annan webbplats.

Linda Lomelino. Bilden är beskuren

Guidade visningar

Lördagar och söndagar klockan 13.00 kan du gå med på en guidad tur genom pågående utställning. Guidningen pågår cirka 30 minuter och är helt kostnadsfri. 

Aktiviteter på Halmstads Konsthall

Halmstads konsthall och offentlig konst på Facebook