Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads Konsthall

Välkommen när vi inviger en ny utställning på öppningsdagen, vanligtvis en onsdag klockan 17.00–19.00. Passa på att mingla med konstnären och ställa frågor. Vi bjuder på tilltugg och förfriskningar. Alla är välkomna!

Halmstads Konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Halmstads Konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Assa Kauppi
15 juni-6 september

Allas lika värde, vart har den tanken tagit vägen i vårt samhälle? Redan som barn exploateras, granskas och bedöms vi utifrån utseende och förmågor. Assa Kauppis konstnärskap handlar om hur livet blir allt mer tävlingsinriktat. I sina realistiska skulpturer bearbetar Kauppi brännande, aktuella ämnen.

Skulpturgruppen The Race is Over handlar om hur olika förutsättningar vi har att lyckas i livet, förutsättningar som formar oss från barnsben. Verket In Search of a Winner tar spjärn mot skönhetstävlingar för barn. Kauppi reagerar på hur barn från spädbarnsåldern och uppåt betraktas och bedöms utifrån sitt utseende.

De skulpterade spädbarnen i Bred for Beauty är färgsatta efter prispallens nivåer: guld, silver och brons. Den mest realistiska bebisen hamnar på tredje och sista plats. Vad signalerar detta? Är det så i vårt samhälle att den som är mest konstlad och tillgjord är den som når framgång? Assa Kauppi vänder sig mot de extrema skönhetsideal och den ständiga jakten på en vinnare som präglar vår värld.

Assa Kauppi (f. 1977) bor och arbetar i Stockholm. Hon har sedan examen från Kungliga Konsthögskolan 2011 ställt ut på en rad platser runt om i Sverige, både i grupputställningar och separat.

Assa Kauppi, In search of a winner, 2013

Assa Kauppi, In Search of a Winner, 2013

Guidade visningar

Lördagar och söndagar klockan 13.00 kan du gå med på en guidad tur genom pågående utställning. Guidningen pågår cirka 30 minuter och är helt kostnadsfri. 

Aktiviteter på Halmstads Konsthall

Halmstads konsthall och offentlig konst på Facebook