Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads konsthall

Halmstads konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar. Det finns alltid personal på plats med kunskaper om den konst som visas för tillfället, passa på att ställa oss frågor!

Halmstads konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Halmstads konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Victor Marx
Konstkurage
24 januari - 10 april 2018

Victor Marx konst är starkt politisk och hans projekt har ofta utgångspunkt i ämnen som rättigheter/skyldigheter eller miljö- och klassfrågor. Vem bestämmer städernas utformning? Vilka kulturyttringar får ta plats i det offentliga rummet? Vad kan eller kan vi inte påverka i vårt samhälle? Vad står demokrati och delaktighet för egentligen?

Det är händelseförloppet och tankeprocesserna i relation till de olika politiska ämnena som intresserar Marx. Hans utgångspunkt i konstnärliga processer kan vara något välkänt, som ett rum eller en plats, men som också har främmande eller provocerande inslag. Besökarna uppmanas röra sig fritt och deras interaktion, samtal och tankar både bidrar till och utgör på så vis en del av konstverket. Genom aktionerna bryter Marx mot flera normer, både i relation till konst och till samhälle. För trots att vi normalt skolas att inte röra de guldramade målningarna på väggarna eller de högt placerade
bronsskulpturerna, uppmanas besökarna här att fysiskt agera och påverka konstverket. Genom besökarnas delaktighet bryter Marx även normen för hur ett konstverk kommer till - genom den lidande, geniförklarade mannen som skapar unika konstverk. Här är alla medskapare!

Marx är konstnär, arkitekt, aktivist och en av drivkrafterna bakom kulturhuset Cyklopen i Stockholm. Hans verk skapas oftast för utomhusmiljö, men Halmstads konsthall väljer att visa ett flertal verk inomhus. Besökarna får på så sätt möjlighet att ta del av ett koncentrat av hans politiska agenda samt möjlighet att själva agera i flera verk.

Victor Marx collage

Victor Marx, Holken, A New Sweden och Bostadstornet

Guidade visningar

 

Lördagar och söndagar klockan 13.00 kan du följa med på en guidad tur av pågående utställning. Våra duktiga guider ger dig fördjupade perspektiv på samtidskonsten. Vi tycker om att diskutera konst, så ta chansen att ställa
frågor!

Aktiviteter på Halmstads konsthall

Halmstads konsthall och offentlig konst på Facebook