Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Något så ovanligt som proffs istället för kändisar står bakom en ny kokbok. Med Våra goda sidor lanserar Måltidsservice inom Halmstads kommun sin egen kokbok med recept baserad på de vanliga rätter som serveras i kommunens restauranger på skolorna och inom äldreomsorgen.
Nu lanseras Våra goda sidor - mat lagad med hjärtanPDF, en kokbok som är en hyllning till alla 170 medarbetare på Måltidsservice som dagligen serverar tusentals portioner till unga som gamla. Våra Goda Sidor är ett samarbete inom servicekontoret i Halmstads kommun och tänkt att användas både i hemmet och i storköket, därför finns det recept för både 4 och 100 portioner.

– Vi har utgått från de rätter som är populärast samt de som vunnit olika utmärkelser, säger Jennie Andersson som är kommunens måltidsinspiratör. Vi gör fantastiska saker i köken varje dag och med denna bok visar vi för oss själva och alla andra vad vi kan.

En som förstått att uppmärksamma allt det arbete som sker i det tysta är servicekontorets chef Roger Weman som tog initiativet till kokboken.
– Alla skriver kokböcker, kändisar och andra som tror att de kan laga mat. Men de riktiga proffsen är de som står mitt i verkligheten och lagar tiotusentals portioner varje vecka och som i bästa fall får ett litet tack för detta.

Våra goda sidor är ett resultat av satsningen på Matglädje, projektet som vill höja kvaliteten på maten till skolor och äldreomsorgen genom att förbättra hela måltidsupplevelsen. Alla recepten (totalt 30 st ) har en historia bakom sig som också beskrivs i boken. Exempelvis kocken som under sina 25 år aldrig bakat bröd i köket och som sken upp som en sol när doften av nybakat spred sig tillsammans med den positiva responsen från gästerna.