Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Grillparty för 1000 gäster. Det blir verkligheten för kommunens tre nyutexaminerade grillambassadörer. Under maj ska eleverna på Kyrkskolan, Klockargårdsskolan, Andersbergsskolan och Brunnsåkerskolan bedöma grillade köttfärsbiffar och allt gott som där hör till. Bäva månde kockarna!
I maj är det premiär för kommunens grillambassadörer Isa Lami, Helena Holmkvist och Helen Hajgato. Tillsammans med inspirationskock Andreas Gustafsson och områdeschef Mattias Johansson serverar de nybakade pitabröd, fyllda med kryddiga grillade köttfärsbiffar, såser och en massa goda tillbehör. Först ut är 300 hungriga elever på Kyrkskolan och Klockargårdsskolan — blir det ris eller ros för kockarna?

Sammanlagt ska 1000 gäster få ta del av grillambassadörernas färdigheter i maj. Grillteamet ska därefter besöka kommunens olika kök för att förmedla sina grillkonster till kommunens alla kockar. Så småningom lär det dofta grillad mat från en hel del skolrestauranger och äldreboenden runtom i kommunen.

Grillat till lunch är en del av projekt Matglädje. Idén med grillning testades för första gången i somras
på Olsgården och Vidablick äldreboende. Succén var given med lunchbuffé ute i det fria när våra kockar tillsammans med mästerkocken Stefan Holmström var i grilltagen.