Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Kulturrådet beviljade under tisdagen 1,5 miljoner kronor till Halmstads kommun för att driva Skapande- skola-projekt. Det är en ökning med 60 procent sedan föregående läsår. I Halmstad har en framgångsrik modell tagits fram för hur sådana projekt kan komma många till del, ha hög kvalitet och innehålla delaktighet och inflytande för elever och lärare.
Skapande skola innebär ett möte med den professionella konsten och kulturen och skolorna.

I förra veckan genomfördes en framtidskonferens inom Skapande Skola där den internationella experten Anne Bamford presenterade hårda vetenskapliga fakta som klart belyser hur värdefullt deltagande i kultur är för samhällets utveckling. Sverige är världsledande inom innovationer och detta motsvaras av att vi här har högst deltagande i kulturen. Det är även bevisat att barn och ungdomar som fått utöva kultur har ett betydligt större deltagande i samhällslivet när de blir vuxna.

Att ta hjälp av kulturen i undervisningen kallas estetiska lärprocesser, något som också är föremål för forskning på Halmstads Högskola och lärarutbildningen där ligger långt framme i sin utbildning av nya lärarstudenter.

- Det är mycket roligt att Kulturrådet har uppskattat vår kommuns arbete. Vi har mängder av bra exempel där lärare och professionella konstnärer har åstadkommit bra lärande utifrån spännande möten. Vi ser fram emot ett nytt läsår där vi kan höja kvaliteten ytterligare, och att dessutom våra nystartade kulturprojekt på Vallås, Andersberg och i Oskarström kan få professionell förstärkning, säger Ulf Fembro rektor för Kulturskolan.

Enligt projektplanen planeras nästa vår en stor Skapande-Skola-festival där alla kommunens skolor är inbjudna att delta med sina elevers arbeten.

För mer information kontakta:


Ulf Fembro, rektor
Telefon: 072-711 99 40
E-post: ulf.fembro@halmstad.se