Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gemensamt kö- och antagningssystem för förskola och fritidshem kommer i november 

I november byter Halmstad kö- och antagningssystem för förskola och fritidshem. En väg in är tanken och innebär att du som förälder bara ska behöva söka på ett enda ställe för att hitta den förskoleverksamhet som passar ditt barns behov, oavsett om det är en verksamhet i fristående eller kommunal regi.

Barn- och ungdomsnämndens syfte med beslutet om gemensamt kösystem för kommunala och fristående verksamheter är att alla barn ska hanteras likvärdigt vid kö och antagning till förskola och skola. Detta leder till ökad transparens och en bättre överblick av nuläget utifrån antal barn, elever och platser. Överblicken underlättar verksamheternas planering.

Enkelt att hitta rätt

Kösystemet ska göra det enkelt för dig som förälder. Dels kommer den nya e-tjänsten att innehålla viktig information om verksamheterna men vi kommer även att samla alla förskolor som är med i en digital broschyr som kommer att finnas här på halmstad.se.

- Det viktigaste med den gemensamma portalen är att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som förälder att söka den verksamhet som känns rätt för just dig och ditt barn, säger Karin Quander, chef för planeringsavdelningen.


Byte av teknisk plattform

För att kunna bygga det gemensamma kö- och antagningssystemet behöver kommunen byta ut sin gamla e-tjänst, Dexter, mot en ny som heter hypernet. Det nya systemet tas i drift i november.

I samband med bytet kommer vi att behöva hjälp av alla de föräldrar som har barn i förskole- och fritidshemsverksamheten att fylla i sina scheman på nytt igen. Mer information om detta kommer när vi börjar närma oss slutet av oktober.


Framtida utveckling

Efter nyår kopplar vi successivt på de delar i hypernet som förenklar användarvänligheten för dig som vårdnadshavare med bättre webbgränssnitt och en mobilapp. Den kommer att förenkla kommunikationen mellan dig och personalen på förskolan eller fritidshemmet.