Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

VVS- och Fastighetsprogrammet

Vill du se till att människor har vatten i kranen? Eller ge dem ett behagligt inomhusklimat och luftkonditionering? VVS- och fastighetsprogrammet passar dig som vill ha en yrkesutbildning med breda möjligheter att förbättra vår vardagsmiljö.

Egen verkstad på skolan

Skolan har sin egen verkstad där eleverna lär sig de praktiska kunskaperna direkt på plats. En viss del av utbildningen består dessutom av arbetsplatsförlagt lärande (APL) på företag i branschen. Tidigare år har vissa elever gjort APL utomlands, i exempelvis Österrike och Tanzania, vilket eventuellt blir möjligt igen. APL varvas med praktiska kurser på skolan samt teoretiska ämnen och gymnasiegemensamma ämnen.

VVS

Du får fördjupad kunskap om installation, drift och underhåll av värme, vatten och sanitet. Du får lära dig att installera rör och att sammanfoga dem med olika svetstekniker i en VVS-anläggning. Utbildningen innefattar nyinstallation vid både nybygge och renovering av gamla hus. Du kommer också att kunna reparera fel som uppstått i en fastighet.

Efter gymnasiet

Efter VVS- och fastighetsprogrammet kan du arbeta inom flera olika yrken i rörbranschen. Utbildningen ger också behörighet till yrkeshögskola. Efter gymnasiets tre år jobbar du två år som lärling innan du gör ett branschtest för  att få yrkescertifikat och kan arbeta som VVS-montör.

Programstrukturen för VVS- och fastighetsprogrammet på KattegattgymnasietPDF.