Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Barn och utbildning

Vanliga frågor och svar

 • Läsårstider, lov och ledigheter


 • Varför får jag en faktura för allmän förskola under sommaren?


  Under sommaren, juni, juli och augusti, kommer det en faktura för barnets plats på förskolan varje månad oavsett hur mycket eller lite tid barnet spenderar på förskolan. Allmän förskola nivå 1 är avgiftsfri från 1 september till 31 maj från det året barnet fyller tre år.

  Om barnet går på allmän förskola i nivå 2 får vårdnadshavare 30 % avgiftsreducering på fakturan från 1 september till 31 maj när barnet fyllt tre år. Under sommaren, juni, juli och augusti, kommer det en faktura utan avgiftsreducering för barnets plats på förskolan.

 • Vikariera inom förskola och skola


 • Hur ger jag besked om barnets platserbjudande på förskola eller fritidshem?


  Du ska tacka ja eller nej till barnets platserbjudande på förskola eller fritidshem genom att logga in på e-tjänsten Hypernet. Tänk på att du som vårdnadshavare måste logga in med en e-legitimation.länk till annan webbplats Har du inte möjlighet att skaffa e-legitimation kan du besöka Halmstad direkt på Rådhuset så kan de gå in som ombud och hjälpa dig.
 • Förberedelseklass eller språkintroduktion?


  Förberedelseklass är grundläggande undervisning i svenska som andra språk för nyanlända barn i grundskolan, barnen ska snabbt komma in i undervisningen och gemenskapen på sin ordinarie skola. Här kan du ansöka till förberedelseklass.Språkintroduktionen är för dig som är nyanländ i Sverige, om du är asylsökande under 18 år, om du kommer från grundskolans förberedelseklass eller inte har tillräckliga kunskaper i svenska och andra ämnen för att börja på ett nationellt gymnasieprogram. Här kan du ansöka språkintroduktion.