Tillgänglighets- och bemötandepriset
Tillgänglighets- och bemötandepriset delas årligen ut till ett företag som främjar ökad tillgänglighet.
Matöppet i Simlångsdalen fick Tillgänglighets- och bemötandepriset
- Tillgänglighets- och bemötandepriset för 2023 gick till Matöppet i Simlångsdalen. Priset delades ut i samband med Guldmorgon, kommunens näringslivsfrukost, den 13 mars.
- Se bildspel från prisutdelningen på Facebook Länk till annan webbplats.
Om företaget
Företaget ägs sedan 20 år av Fredrik Wolrath, som förutom matbutik även har gatukök och kiosk, och är ombud för såväl apotek som spel och systembolag.
Motivering till priset
Företaget har en central roll i Simlångsdalen och möjliggör för människor i alla åldrar att få en god och nära samhällsservice. Förutom matbutik har ägen Fredrik Wolrath även gatukök och kiosk, och är ombud för såväl apotek som spel och systembolag.
Utifrån lokalens förutsättningar har Matöppet gjort sitt yttersta för en god framkomlighet och orienterbarhet, och har också en bra ljus- och ljudmiljö. Men det är framför allt genom sitt engagemang, sin lyhördhet och sin goda vilja att göra det bra för kunder och medarbetare som företaget har nått en mycket hög servicenivå.
Företaget gör en heroisk insats för samhället och är ett nav i Simlångsdalen dit alla kan vända sig och känna sig välkomna. Matöppet i Simlångsdalen ser alla, hör alla och hjälper alla. De erbjuder en servicenivå som vi sällan skådat.
Halmstad ska vara en stad för alla. Det ska vara enkelt att ta sig fram – inte bara på gator, torg och offentliga platser, utan även i offentliga lokaler, som butiker, restauranger, hotell och i andra verksamheter. För att uppmuntra till arbete för ökad tillgänglighet delar kommunen ut årligen ut ett tillgänglighets- och bemötandepris.
Utmärkelsen uppmärksammar entreprenörer som främjar ökad tillgänglighet, både i utvecklingen av sitt företag och i sin leverans och service.
Priset går till en eller flera personer som varit tongivande i verksamhetens tillgänglighetsarbete och är en god förebild och inspirationskälla för andra entreprenörer.
Valet av mottagare ska speglar den bredd som finns bland Halmstads företag eller föreningar.
När pristagaren utses tar juryn hänsyn till de här kriterierna:
- god framkomlighet och orienterbarhet
- tydlig produkt- och serviceinformation
- god ljus- och ljudmiljö
- god tillgång till service
- gott och tillgängligt bemötande
- situationsanpassade lösningar på tillgänglighet, med personal som kan vara behjälpliga vid behov.
Ett viktigt perspektiv när juryn väljer pristagare är även arbetet med social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.