Guldmorgon – frukostmöte för näringslivet

Halmstads kommun arrangerar Guldmorgon, de populära frukostmötena för dig som är företagare i Halmstads kommun. Du får chansen att lära dig mer om ett aktuellt ämne, inspireras av olika branscher, möta företagare och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Guldmorgon den 5 oktober:
Attraktivitet och intelligens – öppnar vägen till Halmstads framtid

Nu går tåget till framtiden. Du hänger väl med?
Vår nya översiktsplan visar vägen. Ett starkt platsvarumärke gör oss attraktiva. Och ny teknik underlättar för vårt näringsliv att utvecklas – med tillväxt som följd. Möt två företag som i sin produktion sett möjligheterna med AI och nu är på väg mot nya marknader. Ditt företag kan göra samma resa. Halland Tech Week ger dig inspiration.

Välkommen till en ny Guldmorgon, kommunens frukostmöte för näringslivet!
Niclas Simonsson, näringslivschef

Dag, tid och anmälan

Tisdagen den 5 oktober klockan 8.00–9.00. Vi ses digitalt. Du får en länk dagen före mötet.

Anmäl dig senast den 3 oktober

Program och medverkande

  • Nyhetssvep av Niclas Simonsson, näringslivschef. Kommunens nya företagsservice, golftävlingen Scandinavian Mixed, Södra infarten och jakten på färre hushållssopor. Det är mycket på gång ...
  • Vad innebär kommunens nya översiktsplan för dig som företagare? Mattias Rossköld, kommundirektör, berättar om hur långt arbetet har kommit och om vad som händer härnäst.
  • Ett starkt platsvarumärke bidrar till attraktivitet och är en nyckel till utveckling i vår kommun. Karin Nyroos, kommunikationsstrateg, ger en inblick i arbetet med Halmstads platsvarumärke.
  • Halland Tech Week, HTW, gör comeback efter förra årets succé. High Five, kommunens framtidsarena, projektleder den kunskapshöjande och inspirerande veckan. Sandra Johannesson, vd, HighFive, berättar om det stora utbudet av workshoppar, hackaton, pitchar, föreläsningar och annat. Missa inte att anmäla dig till HTWlänk till annan webbplats!
  • Swedlock är företaget som gjort gammaldags nyckelhantering till ett minne blott, inte minst inom äldreomsorg och hemtjänst. Med deras låsplattform kan rätt person komma in där de ska, när de ska. Utan nyckel. Med AI, artificiell intelligens, förstås. Johan Hörberg, vd, berättar.
  • Carmona är marknadsledande inom IT-tjänster och lösningar för specialistsjukvården, inte bara i Sverige utan i ytterligare sju länder. Roger Weman, vd, berättar om företagets AI-satsning med en digital plattform för säkra patientregister.

Morgonens moderator: Niclas Simonsson, näringslivschef, Halmstads kommun

Vi ser fram emot att träffa dig

Guldmorgon arrangeras tre till fyra gånger per år. Programmet består av kortare föredrag där du får inspiration och goda exempel från näringslivet på ett givet tema. Du träffar andra företagare, våra politiker och tjänstemän och får information om vad som är på gång i Halmstads kommun.

Guldmorgon växlar mellan olika platser i kommunen men sedan 2020 har vi ställt om till digitala frukostmöten. Oavsett i vilken form vi ses, digitalt eller fysiskt ser vi fram emot att träffa dig!

När vi ses fysiskt blir du bjuden på frukost och får självklart tid till mingel. Digitalt laddar du upp med en kopp kaffe och kopplar upp dig tillsammans med dina kollegor på försiktigt avstånd.

Vill du ha inbjudan till nästa Guldmorgon?

Säkra din plats till Guldmorgon genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Inspiration och kunskapsutbyte

Har du önskemål om innehåll eller kunskapsutbyte som passar på Guldmorgon? Välkommen att skicka dina förslag till oss!