Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Europa Direkt Halland

Europa Direkt är hallänningarnas medborgarkontor för EU-frågor. Söker du information om EU:s politik eller vill veta mer om dina rättigheter och möjligheter som EU-medborgare? Här får du hjälp att hitta svaren på dina frågor.

Europa Direkt Halland har sitt kontor på Halmstads stadsbibliotek men arbetar i hela Halland. Europa Direkt arrangerar föreläsningar, seminarier och evenemang kring aktuella ämnen.

Exempelbild

Om Europa Direkt Halland

Exempelbild

Dina möjligheter – arbeta, resa, studera eller handla i EU

På gång: maj 2017

Den 9 maj firas Europadagen runt om i Europa! Det var den 9 maj 1950 som Frankrikes utrikesminister Robert Schuman presenterade en plan för att undvika krig i Europa. Schumans plan var att knyta samman Tysklands och Frankrikes kol- och stålproduktion. Planen ledde fram till att Frankrike, Tyskland, Belgien, Italien, Luxemburg och Nederländerna undertecknade europeiska kol- och stålgemenskapen EKSG.

EKSG lade grunden för dagens EU som är en organisation unikt i sitt slag. Ofta benämns snöbollseffekten: det som en gång började rulla som ett fredsprojekt mellan ett fåtal länder har utvecklats till att omfamna fler länder och fler politikområden. EU är världens mest långtgående överstatliga samarbetet. Det är en fri marknad för EU:s länder, en utrikespolitisk aktör, en finansiär för utvecklingsprojekt, en demokrati och ett fredsprojekt bland mycket annat.

Vill du vara med och uppmärksamma Europadagen i Halland?

I samband med Europadagen den 9 maj genomförs informationssatsningen Mitt Europa, då EU-stödda projekt över hela kontinenten kommer att öppna och visa upp sina verksamheter för alla som är nyfikna. I Halland kan du besöka Integration Halland under Mitt Europa mellan den 8 – 12 maj. Integration Halland är ett integrationsprojekt som till två tredjedelar finansieras av Europeiska socialfonden, och där alla kommuner i Halland, Arbetsförmedlingen och Högskolan i Halmstad samverkar för en effektivare integration på arbetsmarknaden av nyanlända hallänningar.

Du är varmt välkommen att besöka Integration Hallands aktiviteter för att träffa deltagare och projektmedarbetare och se hur vår verksamhet går till. Det kommer att vara öppet hus i Hylte, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholm. Hitta en spännande aktivitet i din kommun här!länk till annan webbplats 

 

Ställ en fråga
Följ Europa Direkt Halland på Facebook

Finansiärer av projektet

Halmstads kommun driver Europa Direkt i samarbete med Europeiska kommissionen och med stöd av Region Halland.

Projektet finansieras av: Region Halland, Halmstads kommun och medfinaniserat av EU