Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Europa Direkt Halland

Europa Direkt är hallänningarnas medborgarkontor för EU-frågor. Söker du information om EU:s politik eller vill veta mer om dina rättigheter och möjligheter som EU-medborgare? Här får du hjälp att hitta svaren på dina frågor.

Europa Direkt Halland har sitt kontor på Halmstads stadsbibliotek men arbetar i hela Halland. Europa Direkt arrangerar föreläsningar, seminarier och evenemang kring aktuella ämnen.

Exempelbild

Om Europa Direkt Halland

Exempelbild

Dina möjligheter – arbeta, resa, studera eller handla i EU

På gång: mars 2017

En aktuell fråga som EU-kommissionen diskuterar, handlar om EU:s framtid. Därför har EU-kommissionen skrivit en vitbok om EU:s framtidlänk till annan webbplats. I vitboken anges fem scenarierlänk till annan webbplats, som vart och ett ger en inblick i hur unionen kan se ut år 2025 beroende på vilka val som EU gör. Scenarierna omfattar en rad olika möjligheter och är beskrivande. De utesluter inte varandra och är inte heller uttömmande. I vitboken finns exempel på hur budget, handel, gränskontroller mm påverkas av de olika alternativen.

Vad tycker du om EU? Vad betyder EU för Halland? Och... vilka utmaningar väntar efter Brexit? Välkommen på panelsamtalet "Vi pratar om det"länk till annan webbplats den 23 mars kl 18.00 - 18.45, stadsbiblioteket i Halmstad. Panelen består av Jonna Johansson, universitetslektor i internationella relationer Högskolan Halmstad, Maria Haldesten, politisk redaktör på Hallands Nyheter och Tania Bengtsson, gruppledare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige Halmstad. Fri entré. 

I mars anordnas Money Week runtom i Europa. Och vi uppmärksammar detta genom en författarkväll med Charlotta von Zweigbergklänk till annan webbplats, författare till boken Fattigfällan. Boken handlar om Beata som när hon blir sjuk glider igenom maskorna i det svenska skyddsnätet. Välkommen till Stadsbiblioteket i Halmstad, 29 mars, 18.00 - 19.00.

Nederländerna har parlamentsval den 15 mars, ett val som följs av många europeiska ledare. Den EU-kritiska kandidaten Geert Wilders (PVV) väntas få ett starkt stöd av de nederländska väljarna... Men som år 2016 lärde oss, så är det mycket svårt att spå valresultatet i förväg. Det vi vet är att det kommer bli spännande.

Ställ en fråga
Följ Europa Direkt Halland på Facebook

Finansiärer av projektet

Halmstads kommun driver Europa Direkt i samarbete med Europeiska kommissionen och med stöd av Region Halland.

Projektet finansieras av: Region Halland, Halmstads kommun och medfinaniserat av EU