Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Europa Direkt Halland

Europa Direkt är hallänningarnas medborgarkontor för EU-frågor. Söker du information om EU:s politik eller vill veta mer om dina rättigheter och möjligheter som EU-medborgare? Här får du hjälp att hitta svaren på dina frågor.

Europa Direkt Halland har sitt kontor på Halmstads stadsbibliotek men arbetar i hela Halland. Europa Direkt arrangerar föreläsningar, seminarier och evenemang kring aktuella ämnen.

Exempelbild

Om Europa Direkt Halland

Exempelbild

Dina möjligheter – arbeta, resa, studera eller handla i EU

På gång: februari 2017

EU:s regionkommittélänk till annan webbplats kommer att mötas i det 121:a plenarsessionen i Bryssel. Regionkommittén representerar regionala och lokala intressen i EU och har totalt 350 ledamöter, varav 12 representanter från svenska kommuner, landsting och regioner. Av de halländska kommunerna finns Kungsbacka representerat i Regionkommittén av kommunalråd Ulrika Landergren (L).länk till annan webbplats

Den 8 februari kommer bli en riktig superonsdag på stadsbiblioteket i Halmstad. 16.00 – 17.30 är du välkommen på feministisklänk till annan webbplats folkbildning med Gudrun Schymanlänk till annan webbplats och kl. 18.00 – 19.30 kommer Gulan Avci (L) och Devin Rexvid att diskutera "Finnslänk till annan webbplats det gränser för det mångkulturella samhället". länk till annan webbplatsVälkommen till Hallandsscenen (vån.2) och besök gärna vår EU-monter där vi kommer bjuda på kaffe! Givetvis finns det även mängder med EU-information till dig i vår EU-monter.

Den 16 februari, 18.00 – 18.45, kommer vi dra igång samtalsserien ”Vi pratar om det” på stadsbiblioteket i Halmstad. Årets första tema är ”Halmstad – den levande staden?”.

Den 17 februari är det dags för årets första träff med Hallands internationella nätverk (HIN) och Högskolan i Halmstad står som värd. HIN är ett öppet nätverk som riktar sig till yrkesverksamma i Halland som arbetar med internationaliseringsfrågor. Är du intresserad av att veta mer om nätverket kan du kontakta Europa Direkt.

Ställ en fråga
Följ Europa Direkt Halland på Facebook

Finansiärer av projektet

Halmstads kommun driver Europa Direkt i samarbete med Europeiska kommissionen och med stöd av Region Halland.

Projektet finansieras av: Region Halland, Halmstads kommun och medfinaniserat av EU