Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads eldsjälar

Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något som de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl sin fritid som sin själ i arbetet.

Vinnare på eldsjälsgalan 2019

Här är årets eldsjälar 2019.

Eldsjälsgalan

För åttonde året i rad bjuder Halmstads kommun in till en galakväll där vi tillsammans hyllar och lyfter fram de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv under året som har gått. Galan går av stapeln onsdagen den 20 februari 2019 på Halmstads Teater. Vi bjuder på underhållning, mingelmat samt en högtidlig prisutdelning där vi presenterar årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur, ”övrigt”, årets stjärnskott samt årets förening.

Kvällens program

  • Kl. 18.00-19.00 - Insläpp, fördrink och servering av mingelmat i Halmstads Teaters foajé.
  • Kl. 19.00-20.30 - Eldsjälsgala

Biljetter

Galan för Halmstads eldsjälar är kostnadsfri för föreningsmedlemmar inom Halmstads kommuns föreningsliv. Föreningsbiljetter till galan bokas och hämtas ut på Halmstads Turistbyrå på Köpmansgatan vid Lilla torg (telefon 035-12 02 00 eller besök). Uppge vilken förening du tillhör. Eventuella önskemål om specialkost görs i samband med bokning/biljettuthämtning. Till allmänheten säljs biljetter för 100 kr/st. Antalet platser är begränsat.

Årets artister på Eldsjälsgalan

Årets artister på Eldsjälsgalan 2019

Nominera din eldsjäl

Till årets eldsjäl kan du nominera någon som gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter med föreningens bästa för ögonen. Du kan nominera eldsjälar från din egen eller andra föreningar i Halmstad till följande kategorier:

  • Årets eldsjäl inom idrott
  • Årets eldsjäl inom kultur 
  • Årets eldsjäl inom övrig förening
  • Årets stjärnskott
  • Årets förening

Förklaring till kategorierna årets stjärnskott och årets förening

  • Årets stjänskott är en kategori där du kan nominera en ny eller ung kraft inom föreningen som har utmärkt sig, kanske genom en särskilt bra insats, ett extra gott arbete, en ny idé eller utvecklande av föreningen.
  • Till årets förening kan du nominera en förening som du tycker har gjort ett exceptionellt arbete utöver det vanliga under året som gått.

Nominera din eldsjäl senast den 31 januari

Nominera din kandidat via webbformuläret nedan senast den 31 januari 2019. Obs, kandidaten måste tillhöra en förening och du kan endast nominera en kandidat i en kategori i taget.

Juryn kontaktar vinnarna ett par dagar innan Eldsjälsgalan äger rum.

Alla handlingar som skickas in är offentliga handlingar och kan ges ut vid förfrågningar.

 

Nomineringen är stängd för i år

 

Kriterier för urval av pristagare

Utdelning av priserna syftar till att hylla och lyfta fram föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl fritid som sin själ i det ideella arbetet. Inget pris delas ut postumt.

Juryn har också att över tid ta hänsyn till pristagarens genus, verksamhetsgenre och geografiska placering så inte detsamma premieras år efter år.

Vad är Eldsjälsgalan?

Galakvällen för Halmstads eldsjälar hölls för första gången i januari 2012. Därefter har det blivit en återkommande tradition att i början av det nya året bjuda in kommunens föreningsliv för att hylla alla eldsjälar under året som gått med en festlig kväll på Halmstad Teater. Galagästerna brukar bjudas på mingel med välkomstdrink, mingelmat samt uppträde i form av artister och musikunderhållning. 

Under kvällen visar Halmstad sin uppskattning och stolthet över de tusentals ideella krafter som utgör grunden för vårt framgångsrika föreningsliv. Det är tack vare dessa frivilliga krafter som Halmstad har det rika och unika föreningsliv som vi har - och det ska vi vara tacksamma för!

Vad är en eldsjäl?

"En eldsjäl är någon som brinner för något. Eldsjälen arbeter ofta ideellt för en förening, vilket är ett arbete som de anser så viktigt att de lägger ned såväl sin fritid som sin själ i det. Eldsjälarna arbetar oftast bakom kulisserna och de får alltför sällan det erkännande som de är värda."

Arrangörer

Arrangörer för Halmstads eldsjälar är Destination Halmstad, Halmstads kommun, Hallands Bildningsförbund samt Hallands Idrottsförbund i samarbete med Hallandsposten.