Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Markanvisningstävling för hotell på Österskans

Halmstads kommun anordnar en markanvisningstävling för ett hotell på Österskans i centrala Halmstad. Hotellet, tillsammans med kringliggande ytor, ska skapa en ny målpunkt i Halmstads centrum. Området ska förvandlas från ett trafiknav till en kulturell knutpunkt vid Nissan.

Tävlingen är uppdelad i två steg. Juryn har den 22:e augusti 2017 fattat beslut om de bidrag som ska gå vidare till steg 2 i markanvisningstävlingen. I steg 2 ska de utvalda tävlingsteamen ta fram utförliga förslag avseende gestaltning och utformning av en hotellbyggnad på Österskans. Tävlingsförslag ska lämnas in senast torsdagen den 30 november. För mer information om markanvisningstävlingen, se tävlingsprogram och bilagor nedan.

Juryn har valt ut följande bidrag till steg 2 i markanvisningstävlingen:

Bidrag 1
Tävlingsteam: Serneke, Fem Hjärtan, White, Winn Hotel Group

Motivering: ”En sammanhängande och väl utformad offentlig plats skapas, där byggnad och det offentliga rummet lyfter varandra. Hotellbyggnadens vridningar skapar extra dynamik. Förslaget tar tillvara och utvecklar platsens möjligheter och förstärker närheten till vattnet samt blir en del av Kulturstråk Nissan. Ett starkt team som redovisar bra referensprojekt vilka fångar upp temat möten och kultur.”

Bidrag 2
Tävlingsteam: MTA Bygg & Anläggning, Casmé, Fredblad Arkitekter, Nordic Choice Hotels

Motivering: ”Spännande koncept där man valt att sammankoppla den nya byggnaden med teatern för att skapa ett samutnyttjande. Byggnadens placering möjliggör ett södervänt och sammanhängande offentligt rum med koppling till Nissan. Starka parter som har arbetat tillsammans tidigare. Ett extra plus att saluhallsaktör finns med från början.”

Bidrag 3
Tävlingsteam: Fastigheter Maria Minor, Sydark Konstruera, Design Hotels in Sweden AB

Motivering: ”Platsen är väl analyserad och förslaget har en tydlig och stark arkitektonisk vision. Ett spännande förslag där den nya byggnationen hjälper till att förstärka det offentliga rummets karaktär och en helhet skapas. Förslaget knyter ihop det nya Österskans med kringliggande rum och byggnader. Positivt att byggherre, fastighetsägare och hotellaktör är samma part.”