Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Stadens Hjärta - utveckling av centrum

Halmstad vill satsa för att bli årets stadskärna 2020. Ansökan har skickats in till Svenska stadskärnor och vårt QM, vilket är en kvalitetsmärkning av samarbetet mellan kommunen, Halmstads city och Fastighetsägarna ligger till grund för ansökan. Läs mer om QM här.länk till annan webbplats Vi har också blivit certifierade enligt Purple flaglänk till annan webbplats så det är mycket på gång i centrum.

Styrgruppen och arbetsgruppen för Stadens Hjärta 
träffades den 11 december 2019.
Vill du veta mer om vad som är på gång, läs det
senaste nyhetsbrevet för Årets stadskärna här!PDF
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Purple flag

Projektet syftar till att förbättra centrums kvällsekonomi och öka den upplevda tryggheten i stadskärnan, främst under kvälls- och nattid. Halmstad. Den 23 augusti, mitt under den pågående stadsfesten och Rix FM festivalen trygghetsvandrade drygt 20 personer, politiker, tjänstemän, näringsidkare och invånare i centrum för att göra en första inventering utifrån ett purple-flag koncept. En uppföljande vandring ägde rum den 6 december, mitt i decembermörkret. Läs mer om Purple flaglänk till annan webbplats här.

Centrumutvecklingsplanen och belysningsprogrammet

Arbetet med centrumutvecklingsplanen har intensifierats och även kopplingen till Årets stadskärna 2020 har fördjupats. Belysningsprgrammet som ska tas fram och kroka an i det arbetet.

Historik

I början på 2011 inleddes projektet "Stadens Hjärta — centrumutveckling i fokus" av Halmstads kommun, Halmstads City och Fastighetsägarna Halmstad.

Syftet var att ta fram en gemensam vision, gemensamma strategier och konkreta åtgärder för att utveckla centrum med avseende på stadsmiljö, kultur, utbud och evenemang. Kommunstyrelsen beslutade i september 2012 att anta det som kallades centrumutvecklingsprogrammet.