Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Tillfälliga busskurer ger resenärerna regnskydd på Stora torg

Den nya gatumiljön på Stora torg ska få väl anpassade busskurer som passar ihop med omgivningen och samtidigt har rätt dimensioner för att skydda resenärerna för väder och vind. Under tiden ställs det upp tillfälliga busskurer på torget.

Arbetet med att förnya Storgatan och Brogatan är i det närmaste helt klart. Med ett undantag. Det saknas busskurer på Stora torg och resenärerna har därför ingenstans att ta skydd i väntan på bussen.

– Tanken är att det ska tas fram funktionella väderskydd som gestaltningsmässigt är väl anpassade till torgmiljön i övrigt, säger Kajsa Sparrings, stadsarkitekt i Halmstads kommun.

Det är särskilt viktigt att det finns plats nog för det stora antal resenärer som tar bussen från Stora torg varje dag, men också att det som ställs upp på torget smälter in i den nya, fina miljön.

– Normalt äger inte Halmstads kommun busskurer men detta är en speciallösning där kommunen kommer att ta ett större ansvar, säger Henrik Larsson, tf projektchef på teknik- och fritidsförvaltningen.

Just nu har teknik- och fritidsförvaltningen uppdraget att ta fram ett förslag till hur de nya anpassade busskurerna ska se ut och en budget för att uppföra dem. Under tiden ställs det upp tillfälliga men helt nya väderskydd med solcellsbelysning, från Hallandstrafikens ordinarie sortiment.

– Det blir en tillfällig lösning, men som ändå kan fungera för resenärerna tills de
permanenta busskurerna kommer på plats. Troligen blir det i december nästa år,
säger Henrik Larsson.