Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Provborrningar under Nissan vid Picassoparken

Den 30 september och 1 oktober genomför vi provborrningar under Nissan vid Picassoparken, vilket gör att cykelbanan längs Strandgatan vid parken kommer att vara avstängd. Syftet är att testa om rör kan dras långt under Nissans botten, utan att det marina livet störs.

Laholmsbuktens VA kommer med hjälp av en entreprenör att borra en passage ca 8-10 meter under bottennivån. Vi testar en ny metod för att se om det är tekniskt möjligt att dra ett rör långt under Nissan, för att slippa störa det marina livet när vi lägger nya ledningar.

Anledningen till testerna är att nya ledningar, som ska leda avloppsvatten från östra Halmstad till reningsverket på Västra stranden, behöver dras. Nuvarande ledning som ligger på Nissans botten börjar bli gammal och behöver bytas ut.

Metoden som nu testas är schaktfri. Den har använts i andra kommuner med gott resultat, men borrningar har då främst gjorts genom berg och inte under vatten. Nissan kommer inte att påverkas av provborrningen.

Arbetsfordon i parken

Vi kommer att vara på plats i parken från måndag den 29 september. Cykelbanan genom parken kommer att vara farbar, men cykelbanan längs Strandgatan (i parken) spärras av på tisdagsmorgonen, och hålls stängd till torsdag förmiddag den 2 oktober.

Arbetsfordon kommer att vara uppställda i Picassoparken, och ett rep kommer att spännas över Nissan som ”livlina” till den gummibåt med personal som kommer att befinna sig på vattnet.