Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Portarna slås upp till spontanidrottsplatsen Engelbrektsplanen

Spela pannafotboll, testa Halmstads nyaste parkouranläggning och lira beachvolleyboll. Det är några av aktiviteterna allmänheten får chans att prova på när det är dags för invigning av den ombyggda aktivitetsytan på Engelbrektsplanen söndagen den 11 juni.

Byggnationen av den nya aktivitetsytan på Öster har pågått sedan mars månad och nu är den redo att aktivera för att locka ut Halmstadborna till spontanidrott.

Parkour med Halmstad Gymnastikförening, utegym med inspiratörer, streetbasket med Halmstad Basketklubb, beachvolleyboll med Hylte/Halmstad Volleybollklubb, pannafotboll och boule med bouleklubben Knuff är de aktiviteter som föreningar lär ut under invigningen som startar klockan 13.00.

Teknik- och fritidsnämndens ordförande Lars Püss (M) kommer att närvara och klippa bandet till anläggningen.

– Min förhoppning är att den nya Engelbrektsplanen kommer att bli ett uppskattat aktivitetsområde för både spontanidrott och organiserade idrott, säger Lars Püss.

Den nya grillplatsen invigs med nygrillad korv med bröd till alla besökare.

Arbetet är kopplat till Halmstads kommuns mål om en meningsfull fritid för alla barn och ungdomar, men också en del i att främja folkhälsan i idrottsstaden Halmstad. Samtidigt har målet varit att ta fram jämställda platser som lockar både tjejer och killar, samt ett variationsrikt utbud av aktiviteter som kan utnyttjas av en bred publik.