Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt torg på Gamletull

Halmstad får snart ett nytt grönskande torg med unik belysning, döpt efter den halmstadbördige ideologen Ernst Wigforss. Planeringen är i full gång, och i juni inleds ombyggnaden av platsen framför HEM:s kontor på Gamletullsområdet.

Ytan framför HEM:s kontorsbyggnad ska bli en trivsam plats för Halmstadborna att vistas på. För att skapa en grön oas i området så bevaras majoriteteten av träden på platsen samtidigt som 14 nya träd planteras. Ambitionen är att skapa ett modernt torg som kan bli en mötesplats i området.

Kuber av cortén-stål kommer att placeras på torget. I dessa kuber kommer det att finnas belysning och på sidorna kommer man att kunna läsa citat av Ernst Wigforss (1881-1977). Platsen är namngiven efter den Halmstadbördige ideologen som var finansminister i flera socialdemokratiska regeringar under början av 1900-talet.

Sittplatser kommer att finnas i form av träbänkar i ny spännande design. En av de större bänkarna kan även fungera som scen-yta. På kvällen byter torget skepnad och en ljusgata lyses upp diagonalt över torget, samtidigt som också citaten i kuberna lyser.

Parkering

Den delen av platsen som idag är Stellan Mörners gata kommer även den att ingå i torget, men här kommer biltrafik att vara fortsatt tillåten och parkeringsplatserna finns kvar. Det skapas även ca 15 nya p-platser på den norra delen av torget.

Arbetet inleds i augusti och beräknas vara klart i november.