Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nya cykelställ och ledning av cykel längs Storgatan

Det är trångt på Storgatan just nu och för allas trevnad och säkerhet ber vi nu cyklister att leda sin cykel förbi byggarbetsplatsen. 

– Detta gör vi både för de gåendes, byggarbetarnas och cyklisternas skull så ingen skadar sig, säger Christer Johansson, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen.

Nya cykelställ på flera platser

Nya cykelställ är monterade på Norre torg, Orups gränd och Bastionsgatan. Använd gärna dessa istället för att parkera din cykel på Storgatan. I cykelställen står de säkrare och är inte i vägen för någon.

När ombyggnaden av Storgatan är klar kommer cykeltrafiken att släppas på igen. Men, om du har bråttom som cyklist kan det vara smartare att cykla på Hamngatan där du slipper trängas med alla flanörer.

Ombyggnaden går enligt plan

Förnyelsen av Storgatan och Brogatan går enligt plan. Taket på Torggaraget är tätat och gropen fylls nu med grus. Sättningen av smågatsten ska påbörjas och allteftersom kommer avspärrningarna att bli mindre här. Den nya gatstenen till Storgatan kommer i vecka 17. Den 15 juni beräknas allt vara klart. Under byggtiden har alla butiker och restauranger öppna som vanligt.

Cykelparkeringar i stan:

karta med cykelparkeringar utmarkerade.