Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Informationssatsning ska få fler att satsa på solel

I år satsar Halmstads kommun extra mycket på att informera om möjligheterna med solel. Bland annat ges det en lunchföreläsning på temat den 5 september.

– Solceller har sjunkit drastiskt i pris på senare tid och är idag en lönsam investering för många villaägare, säger Pernilla Widstam, energi- och klimatrådgivare.

Det handlar om att utvinna el från solen genom solceller på taket och om man som villaägare är nyfiken eller undrar över möjligheterna kan man gå på en gratis lunchföreläsning på Strandgatan 20 på tisdag den 5 september kl. 12.00–13.00. Då ges information om tekniska möjligheter, lönsamhet, regler, bidrag med mera.

Förutom föreläsningar och information vid evenemang i staden, erbjuder kommunens energi- och klimatrådgivare fördjupad rådgivning direkt mot enskilda villaägare under året. Då utreds hushållets förutsättning för att skaffa solceller.

– Taket behöver inte ligga i perfekt söderläge, menar Pernilla Widstam. Öst och väst går också utmärkt, och ger till och med en bättre matchning mot konsumtionen eftersom hushållen använder mest el på för- och eftermiddagen. Det viktiga är att taket inte skuggas för mycket.

Informationssatsningen ingår i ett nationellt projekt för att informera villaägare om solceller på taket. Projektet utförs på uppdrag av Energimyndigheten.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst som riktar sig till hushåll, företag, bostadsrättsföreningar och organisationer. Rådgivning kan ske via telefon, e-post eller personligt besök.