Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Framtidens Österskans ska ta form med hjälp av Halmstadborna

Halmstads kommun behöver Halmstadbornas hjälp med att utforma framtidens Österskans. Under fyra dagar, 20-23 juni, finns det möjlighet att lämna synpunkter och idéer i Kapsylparken.

Österskans är en av de platser längs med Nissan som inom de närmsta åren ska få en förändrad användning. Lokalbussarna kommer att förflyttas till Resecentrum där buss- och tågtrafik ska samlas på ett ställe.

Flytten av bussarna skapar många nya möjligheter för området kring Österskans. Bland annat planeras det för en hotell- och konferensanläggning och en saluhall. Området kring dessa ska omformas till en ny offentlig plats för Halmstadborna och ambitionen är att denna blir en del i helheten av ett utvecklat kulturstråk längs Nissan.

Men hur den offentliga platsen kring Österskans kan utformas och vad platsen kan innehålla önskar kommunen få Halmstadbornas hjälp med. Under fyra dagar, 20-23 juni, finns det möjlighet att lämna synpunkter och idéer på plats i Kapsylparken.

– I dag är Österskans en knutpunkt för lokalbussarna och därför en mötesplats. Ambitionen är att Österskans även efter bussarnas flyttat kan bli en naturlig mötesplats i centrum. Vi hoppas att Halmstadborna vill bidra med idéer och vara med och påverka hur deras platser i staden utformas, säger Martina Pihl Fritsi, planarkitekt.

Byggnationen av hotell- och konferensanläggningen planeras att påbörjar under snarare delen av 2019. Halmstadbornas nya offentliga plats kommer dock att byggas innan dess.

Välkommen att besöka dialogen
Välkommen att besöka dialogen i Kapsylparken mellan den 20-23 juni, kl. 12-16. Har man inte möjlighet att lämna synpunkter på plats kan man göra det via enkäten på kommunens webbplats.