Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Flygplatsen kammade hem arkitekturpriset

Nya Halmstad City Airport fick en flygande start och vann på lördagen byggnadsnämndens arkitekturpris, som i år firar 20-årsjubileum.

Det fullspäckade schemat med vitt skilda aktiviteter på Stadens dag avslutades med utdelning av byggnadsnämndens arkitekturpris. Byggnadsnämndens ordförande, Kjell Helgesson (C), förkunnade segraren och dess motivering utanför Rådhuset, som löd enligt följande:

"Nya behov och säkerhetsåtgärder hos Halmstad City Airport har krävt en omgestaltning både in- och utvändigt. Terminalen har fått en rejäl ansiktslyftning och förvandlingen har skett med humor och finess. Besökare möts av en ny välkomnande entréfasad med formen av en flygplansvinge som väl anspelar till byggnadens syfte.

Med en kreativ lösning på komplex logistik och med möjlighet till dubbelutnyttjade av ytor har man lyckats skapa en samlad och lättorienterad volym. Invändigt lyfter ny funktionell inredning med väl komponerad belysning och färgsammansättning."

Det är Fredblad arkitekter som ligger bakom omgestaltningen av stadens flygplats. Sex bidrag var nominerade till priset i år och det var byggnadsnämndens ledamöter som utsåg vinnaren.