Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Allt fler ansöker om bygglov via e-tjänst

Just nu är det högsäsong för bygglovsansökningar. Genom att ansöka via kommunens e-tjänst kan du korta ned tiden för bygglovsprocessen med några dagar. Dessutom kan du logga in och följa vad som händer med din ansökan, steg för steg, under ärendets gång.

Förra året, år 2015, tog Halmstads kommun emot drygt 1100 ansökningar om bygglov. Omkring en tredjedel av dem (364 stycken) gjordes via kommunens e-tjänst,länk till annan webbplats en ökning med närmare 400 procent från året dessförinnan. När du ansöker om bygglov via e-tjänsten kan du få en kortare handläggningstid och samtidigt en bättre överblick av ditt ärende.

Söka bygglov via e-tjänst

I e-tjänstenlänk till annan webbplats kan du logga in med hjälp av e-legitimation och ansöka om bygglov.

Du kan logga in och ansöka om bygglov direkt. Du kan även välja att spara din information i e-tjänsten så att du kan göra färdigt och skicka in ansökan vid ett senare tillfälle.

Du kan sedan följa ärendets gång, kommunicera med handläggare och göra kompletteringar i e-tjänsten. Alla dokument är samlade så det är enkelt att få en överblick. Handläggningstiderna för hela bygglovsprocessen blir kortare genom att varken du eller handläggaren på byggnadskontoret behöver skicka dokument brevledes och så snart nämnden har tagit beslut får du ett besked via sms. 

Från e-tjänstenlänk till annan webbplats hittar du även samlad information om att planera, bygga och bo. Där finns även mer information om de områden som Boverket och Lantmäteriet arbetar med.