Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Två bidrag slåss om Halmstads arkitekturpris

Tidigare i vår har Halmstadborna haft möjlighet att nominera byggnadsprojekt till Halmstads arkitekturpris. Nu har byggnadsnämnden valt ut två finalbidrag. Vinnaren presenteras på Stadens dag efter sommarens omröstning.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Nu har byggnadsnämnden utsett två finalister till Halmstads arkitekturpris 2018. De som slåss om årets pris är Brf Tallvik och kvarteret Borgen på Söder.

- Det är roligt med två så intressanta bostadsprojekt i final! Utöver att visa upp välplanerade lägenheter bidrar båda två till att på olika sätt lyfta sin närmiljö. En bedömning har gjorts utifrån ett helhetsperspektiv där bland annat idé, rumsgestaltning, stadsbyggnadskvaliteter, material och detaljeringsgrad spelar in, säger Kajsa Sparrings, stadsarkitekt.

Nytt för i år är att Halmstadborna nu avgör vem som vinner priset via en röstning på kommunens webbplats. Röstningen är öppen fram till den 1 augusti och vinnaren kommer att presenteras under Stadens dag den första helgen i september.

- Nu är det upp till Halmstadborna vem som vinner årets pris! Vi hoppas att omröstningen kan engagera många och att alla åldrar tar sin chans att rösta. Förhoppningsvis kan vi också väcka en nyfikenhet för vad arkitektur och stadsplanering kan vara, säger Kajsa Sparrings.

Läs mer om finalbidragen och rösta på din favorit.