Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tre bidrag slåss om Halmstads arkitekturpris 2019

Tidigare i vår har Halmstadborna haft möjlighet att nominera byggnadsprojekt till Halmstads arkitekturpris. Nu har byggnadsnämnden valt ut tre finalbidrag. Vinnaren presenteras efter sommarens omröstning.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Nu har byggnadsnämnden utsett tre finalister till årets upplaga av Halmstads arkitekturpris. De som slåss om årets pris är Hotell Norre Park, Kulturskolan Najaden och ett fritidshus i Haverdal.

– Det är roligt med tre så olika byggnadsprojekt i final! En bedömning har gjorts utifrån ett helhetsperspektiv där bland annat idé, rumsgestaltning, stadsbyggnadskvaliteter, material och detaljeringsgrad spelar in, säger Kajsa Sparrings, stadsarkitekt.

Nu är det upp till Halmstadborna vem som vinner priset via en röstning på kommunens webbplats. Röstningen är öppen fram till den 31 augusti och vinnaren kommer att presenteras under september.

– Nu är det upp till Halmstadborna vem som vinner årets pris. Vi hoppas att omröstningen kan engagera många och att alla åldrar tar sin chans att rösta. Förhoppningsvis kan vi också väcka en nyfikenhet för vad arkitektur och stadsplanering kan vara, säger Kajsa Sparrings.

Läs mer om finalisterna och rösta!