Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Spadtag för nya Kattegattgymnasiet

Alla hjärtans dag gick firandes tecken. Förutom att uppmärksamma att vi blir 100 000 invånare i Halmstads kommun, firades också första spadtaget för bygget av nya Kattegattgymnasiet i går.

– Det är en glädjens dag i dag, äntligen, äntligen sätter vi spaden i jorden. Det är ett litet spadtag men av mycket stor betydelse för vi är många som jobbat väldigt länge med olika ombyggnadsversioner men nu blir det av, nu händer det, sa gymnasiechef Susanna Härenstam när hon inledde spadtagningsceremonin.

Caroline Hassel, projektchef, Skanska, Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande och Susanna Härenstam, gymnasiechef Kattegattgymnasiet, tog med gemensamma krafter det första spadtaget för det efterlängtade bygget.

 

Kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M), konstaterade att Halmstad växer och att kunskap och utbildning aldrig har varit mer angeläget än i dagens samhälle där begrepp som alternativ fakta och falska nyheter har blivit en realitet som vi lever i.

– Att vi som kommun kan erbjuda våra gymnasieungdomar högkvalitativ och relevant utbildning i moderna och funktionella skollokaler känns i dag extra viktig, sa kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) innan han tillsammans med Susanna Härenstam och Caroline Hassel, projektchef för entreprenören Skanska, tog första spadtaget i den symboliska grushög som lagt ut intill byggarbetsplatsen på Kattegattgymnasiet.

Pålning startar på måndag

Byggnaderna från 1960- och 1970-talen har rivits för att ge plats åt en ny huskropp på nära 8 500 kvadratmeter. Nästa vecka drar ny- och ombyggnationen av Kattegattgymnasiet i gång på allvar då arbetet med att driva ner 200 pålar i marken påbörjas för att ge en stabil grund för åt den nya skolbyggnaden.

Parallellt med nybyggnationen ska 1980-talsdelarna av gymnasieskolan renoveras och byggas om. Hela projektet beräknas vara klart under 2020.

Vill du veta mer om ny- och ombyggnationen av Kattegattgymnasiet?