Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kvarteret Borgen vinnare av Halmstads arkitekturpris 2018

Det fullspäckade schemat med aktiviteter på Stadens dag avslutades med utdelning av Halmstads arkitekturpris. Byggnadsnämndens ordförande Kjell Helgesson (C) gratulerade segraren och beskrev vinnaren enligt följande:

"Borgens enkla tydliga byggnadsvolymer binder samman den centrala staden med Söders nyare bostadsbebyggelse. Med sina branta bandtäckta sadeltak och takkupor i fasadliv förs tankarna till en äldre hamnkaraktär. Ljust och mörkt tegel klär fasaderna tillsammans med falsad rheinzink. En lägre länga sträcker sig utefter Södra vägen medan placeringen av övriga byggnader är mer uppbruten och kopplar till Söders varierade struktur. Fina utblickar ges mot Nissan och de äldre grannbyggnaderna från de ljusa lägenheterna och från de gemensamma gårdsrummen.”

Det är Liljewall Arkitekter med HFAB som beställare som ligger bakom det nya kvarteret Borgen på Söder. För första gången är det Halmstadborna som röstat fram vinnaren till priset, som fick 68 procent av de drygt 400 rösterna.

– Det är roligt att så många engagerat sig och röstat på sin favorit av de två finalister som vi i byggnadsnämnden valt ut. Det har varit roligt att göra detta tillsammans med Halmstadborna och jag hoppas att de känner sig delaktiga, säger byggnadsnämndens ordförande Kjell Helgesson (C).