Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kommunen erbjuder betesmark till lantbruken

Den foderbrist som uppstod i samband med den varma sommaren gjorde att Halmstads kommun upplät ytor åt lantbrukare. När arbetet nu summeras blev resultatet att ett 20-tal intressenter hörde av sig och sammanlagt tolv avtal skrevs.

Halmstads kommun erbjöd både större och mindre ytor för arrende. En del av de mindre ytorna visade sig inte passa eftersom många lantbrukare i dag har för stora maskiner. Många var också rädda för att bruka ytorna när det var som torrast, med tanke på brandrisken.

− Vi kunde erbjuda alla som hörde av sig mark och har skrivit tolv avtal. Det finns lantbrukare som är intresserade av att fortsätta arrendera mark mer långsiktigt och det ser vi positivt på eftersom ytorna mår bra av att brukas eller betas, säger Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare.

Områden som erbjuds framåt är bland annat Fyllingeåns dalgång och Möllegård, i första hand för kor men möjlighet finns även för får. Lantbrukare som är intresserade av att arrendera betesmark kan kontakta mark- och exploateringsavdelningen via Halmstad direkt på telefon 035-13 70 00.