Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kokningsrekommendationen i Simlångsdalen tas bort

De bakterier som funnits i vattnet i delar av Simlångsdalen är nu borta och därför behöver dricksvattnet inte längre kokas.

Det var i onsdags som analyssvar visade att det fanns E. coli-bakterier i det kommunala dricksvattnet. Det var främst två fastigheter som var drabbade, men när indikationer kom även från vattenreservoaren så utfärdades en kokningsrekommendation.

De nya prover som tagits både i reservoaren, ledningsnätet och i tidigare drabbade fastigheter visar alla på tjänligt vatten.

− Vi har nu flera godkända prov och kan därmed häva kokningsrekommendationen. Vi vet att det upplevs som krångligt att behöva koka vattnet, men måste vara på den säkra sidan innan vi upphäver och det är vi nu, säger Mattias Hultin, avdelningschef på Laholmsbuktens VA.

Det är oklart varför det funnits bakterier i proven från de drabbade fastigheterna. Vattnet i ledningsnätet har hela tiden varit tjänligt, visar provsvaren.

− Det är i efterhand omöjligt att avgöra vad som ligger bakom problemen i fastigheterna och eftersom det aldrig varit bekymmer i själva ledningsnätet känner vi oss trygga med kvaliteten på vattnet i Simlångsdalen, säger Mattias Hultin.

The water in Simlångsdalen is ok again - no boiling needed.