Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Höjd maxhöjd ger bättre vindskydd för uteserveringar

Byggnadsnämnden har beslutat att höja maxhöjden på uteserveringarnas höj- och sänkbara delar, så kallade klickuppfönster, till att nu tillåtas vara 1,4 meter höga.

- Vi gör denna ändring gällande klickuppfönster till max 1,4 meter runt om för att möjliggöra bättre vindskydd för sittande gäster. Med denna maxhöjd ändras inte upplevelsen av uteservering, säger Jan Prytz, ordförande i byggnadsnämnden som tillägger att om man kan söka bygglov för klickuppfönster över 1,4 meter.

- Krögarna har varit tydliga att den här åtgärden är viktig och vi tycker att vi kunde ha testat 1,8 meter och se hur det fungerar, under förutsättning att det inte blir en riskfaktor exempelvis gällande biltrafiken. Upplevelsenäringen med restauranger, handel, upplevelser och mycket annat är en viktig del av Halmstads attraktionskraft och kommunen behöver hitta fler sätt att understödja och utveckla utelivet, säger Fredrik Luhanka, vice ordförande i byggnadsnämnden.

Riktlinjer för utformning av uteserveringar
Beslutet betyder att dokumentet Riktlinjer för utformning av uteserveringar och exponering utanför butiker revideras och omformuleras till att innebära att utöver staketet med en maximal höjd av 110 cm godkänns en höj- och sänkbar del upp till en höjd av maximalt 140 cm. Den höj- och sänkbara delen ska vara helt genomsiktlig och tillsammans med staketet vara maximalt 140 cm högt.