Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Försäljare av brandutrustning använder falska säljargument.

Det finns inget lagkrav på att du som privatperson måste ha brandfilt och släckutrustning hemma. Detta påstående är falskt men vi rekommenderar alltid att du ändå har ett bra brandskydd i hemmet för din egen trygghet och säkerhet.

Räddningstjänsten har fått reda på att det ringer telefonförsäljare som använder falska argument för att sälja brandutrustning. Försäljarna säger att det finns ett nytt lagkrav för privatpersoner på att ha brandfilt och släckutrustning. De hotar med att du som privatperson kan få höga bötesbelopp om du saknar detta.

Vi vill därför förtydliga att det inte finns något lagkrav. Däremot rekommenderar vi alltid att du har ett bra brandskydd och en bra släckutrustning såväl i hemmet som på företaget.

Inom Lagen om skydd mot olyckor, LSO, finns de så kallade ”allmänna råden” som syftar till att öka brandskyddet och preciserar vad som är en lägsta acceptabel nivå. Läs mer här: https://www.msb.se/sv/Forebyggande/Brandskydd/Brandskydd-byggnader-och-anlaggningar/länk till annan webbplats